Dev otel zinciri Çinlilere satıldı

Çinli şirketler turistik yatırımlarını sürdürüyor. Çinli HNA, Radisson oteller zincirini satın aldığını açıkladı.

31/12/2019 23:40
Dev otel zinciri Çinlilere satıldı

Çinli yatırımcılar otel yatırımlarından vazgeçmiyor.  Çinli HNA Tourism Group, Radisson oteller zincirinin sahibi Carlson Hotels'i satın almak için anlaştığı açıklandı. CNNMoney'nin haberine göre, HNA Tourism, Calson Hotels'in hisselerinin tamamını ve Rezidor Hotel Group'un yüzde 51,3 hissesini alacağı anlaşmanın mali detayları konusunda bilgi vermedi. Carlson Hotels, 115 ülkede 1.400 hotel işletiyor ve 90 bin çalışanı bulunuyor.

Starwoods Hotels'ın satış sürecinde Marriott International'e yenilen Çinli Anbang ise otel yatırımı yapma kararından vazgeçmemiş görünüyor. Anbang'ın, yatırım şirketi Blackstone Group'un sahip olduğu Strategic Hotels & Resorts'u 6.5 milyar dolara satın almak için görüşmelerinin devam ettiği bildirildi. 

Çinli şirketler bu yıl yaptıkları deniz aşırı yatırımlarda rekor düzeye ulaştı. Çin ekonomisinin yavaşlamasının şirketleri genişlemek için yurt dışına ittiği aktarılıyor. Çinli şirketlerin otel yatırımlarına önem vermesinin sebebinin, Çinlilerin 215 milyar doları aşan turistik harcama yapmaları olduğu ifade ediliyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.