DETUR'dan 'Sorun 3 Bin Euro değil' açıklaması

Son dönemde DETUR ve ALTAV arasında yaşanan ve basına da yansıyan, Finlandiya'da Fox TV'de yayınlanan “Alanya'nın Rehberleri” adlı programın sponsorluğuyla ilgili tartışma, DETUR'un açıklamasıyla yeni bir boyut kazandı.

31/12/2019 23:40
DETUR'dan 'Sorun 3 Bin Euro değil' açıklaması

DETUR'dan konuyla ilgili olarak yapılan basın açıklaması şöyle:

 "Detur, uzun yıllardır Finlandiya'da Fox TV'de yayınlanan “Alanya'nın Rehberleri” adlı programın ana sponsorluğunu yapmaktadır. Son 3 yıldır programın çekimlerine Alanya Tanıtım Vakfı'nın da (ALTAV) önemli destekleri olmuştur.

Yayınlandığı günlerde yüksek reytinglere ulaşan program, geçmiş yıllarda rakiplerimizden İspanya ve Yunanistan'ın turizm ofisleri tarafından, astronomik ücretler teklif edilerek, kendi ülkelerine çekilmek istenmişti.

Destinasyon tanıtımında böylesine önem arz eden bir programın basına yansıdığı gibi "3 Bin Euro"luk uçak bileti nedeniyle çekilemediği bilgisi doğru değildir. Bu tür ifadeleri, Detur'un ülke tanıtımına verdiği emekleri ve harcadığı kaynakları itibarsızlaştırması nedeniyle, üzüntüyle karşıladığımızı bildiriyoruz.

ALTAV'ın program sponsorluğuna ilişkin tasarrufunu ise, saygı ve anlayışla karşılıyoruz.

Diğer yandan, şirketimizin programın yapımcısıyla olan sponsorluk anlaşması devam etmektedir. Detur olarak ülke tanıtımı için üzerimize düşen sorumlulukları üstlenmeye devam edeceğimizi ve programın başka bir turistik beldemizde çekilmesi için elimizden gelen çabayı sarf edeceğimizi kamuoyuna duyururuz."

Saygılarımızla

Detur


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.