Destinasyon odaklı tanıtım yapılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’ye yönelik güvenlik kaygısını aşmak için strateji değiştirdi. Bu yıl Türkiye’nin geneli yerine destinasyon tanıtımı yapılacak.

31/12/2019 23:40
Destinasyon odaklı tanıtım yapılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’ye yönelik güvenlik kaygısını aşmak için strateji değişikliği yaptı. Buna göre Türkiye’nin geneli yerine destinasyon tanıtımı yapılacak. Bakanlık yetkilileri, “Antalya ise Antalya, Bodrum ise Bodrum, Kapadokya ise Kapadokya... Pazarlara göre doğrudan destinasyonlarımızı tanıtacağız. O bölgenin güzelliklerini, ortamını anlatıp ürünlerini tanıtmaya odaklanacağız” dedi.

Daha fazla turist için tanıtım seferberliği

Yetkililer, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yurtdışı temsilciliklerinde çalışan personelin, yurtdışındaki partnerleriyle sahaya ineceğini, turistlerin güvenlik kaygısını sahada gidermeye çalışacağını söyledi.

Habertürk’ten Aykut Yımaz’ın haberine göre 2017’de daha fazla turistin Türkiye’ye gelmesi için çalışmalara başlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, kamu ve özel sektörle birlikte 2016 yılında başlattığı tanıtım seferberliğini bu yıl da sürdürecek. Bakanlık, turizm sektörünün bütün paydaşlarından yurtdışındaki muhataplarıyla daha fazla iletişimde olmasını, Türkiye’yle ilgili sunumlar yapmasını, çalıştaylar düzenlemesini isteyecek.

Sahada etkin tanıtım

Bakanlığın yurtdışında görev yapan personeli, Türkiye’nin partnerleriyle birlikte sahaya inecek; Türkiye’yi anlatacak. Turistin güvenlik kaygısına yönelik sorulara sahada bu kaygıları giderecek biçimde yanıt verilecek. Bakanlık yetkilileri, bunu sadece tur operatörleri ve acentelerle birlikte yapmayacaklarını belirterek “Bunu hava yolu şirketleri ile de yapacağız. Bunu havalimanı işletmeleriyle beraber de yapacağız” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.