Demre Beymelek'in markası; Mavi Yengeç!

Antalya'nın Demre ilçesi Beymelek Mahallesi özellikle yaz aylarında bölgeye gelen çok sayıda yerli ve yabancı turistin uğrak noktası oluyor.

31/12/2019 23:40
Demre Beymelek'in markası; Mavi Yengeç!

Halil ÖNCÜ ( BEYMELEK ) 

Bölgede yer alan Dalyan gölünden tutulan Mavi Yengeç’ler ile adını dünyaya duyuran Beymelek, uçsuz bucaksız sahili ile de dikkat çekiyor.

Beymelek'te Tutku Restaurant'ta Mavi Yengeç keyfi...


Bölgede bulunan Dalyan gölünden avlanan mavi yengeçler bölgede bulunan restaurantlar tarafından gelen konuklarına sunuluyor. Sadece u özel tadı tatmak için kilometrelerce yol tepenlerin olduğu ifade edilirken, Bölgede yer alan Tutku Restaurant’ta gelen konuklarına bu özel tadı sunuyor. 'Mavi Yengeçler önce gelen müşterilere canlı canlı gösteriliyor ardından da isteğe göre pişirilerek servis yapılıyor. Haşlama ve ızgara olarak yapılan Mavi Yengeçler, Yüksek protein değeri, doymamış yağ asitleri ve yararlı mineralleri ile tercih ediliyor. Tutku Restaurant sahiplerinden Engin Tutgun yaptığı açıklamasında , ''Bölgemizin adı artık Mavi Yengeç ile anılıyor. Mavi Yengeç Beymelek için bir marka oldu. Gelen misafirlerimize isteklerine göre haşlama ya da ızgarada mavi yengeçlerimizi sunuyoruz. Çok sayıda yabancı misafirimiz bu tada hayran kalıyor...'' dedi.


Temizlenen mavi yengeçler sirke ile yıkanıp tuzlanıyor.  Bembeyaz eti ve kıskaçları ve ayakları ile pişirme hazır hale getiriliyor. İsteğe göre ya haşlama ya da ızgara yapılıyor. Izgaraya konan Mavi Yengeçler yaklaşık 15 dakikada turuncu bir hal alıyorlar. Etleri ise piştikçe beyaz bir şekilde ortaya çıkıyor. Özel apartları ile kemiklerinden sıyrılan Mavi Yengeçin etleri mükemmel tadı ve yüksek protein değeri ile tercih ediliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.