Crowne Plaza İstanbul Oryapark'ta Şafak Ayini

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü nedeniyle ülkemize gelen Avustralyalı Qantas Havayolları mürettebatları ve aileleri Crowne Plaza Oryapark Otel’de düzenlenen (Down Service) Şafak Ayini töreninde duygusal anlar yaşadı.

31/12/2019 23:40
Crowne Plaza İstanbul Oryapark'ta Şafak Ayini

Çanakkale’de yapılacak törenler için yoğun talep olması üzerine, ziyaretin güvenli bir şekilde yapılabilmesi için Avustralya ve Yeni Zelanda hükümetleri aylar öncesinden kura çekerek asil ve yedek ziyaretçi listeleri oluşturdu. Toplam 29.300 kişinin başvurduğu Gelibolu’daki törenler için, Avustralya’ya 8 bin, Yeni Zelanda için ise 2 bin olmak üzere toplam 10 bin kişilik kontenjan ayrılmış bulunuyor.  25 Nisan günü ziyaretçi olma hakkını elde edemeyen ve bir gün sonra Gelibolu’ya gidecek olan Avustralyalı Qantas Havayolları mürettebatları ve aileleri Crowne Plaza Oryapark Oteli'nde yapılan Şafak Ayini Töreni’nde dedelerini andılar.

Crowne Plaza Oryapark otel personelinin de davetli olarak katıldığı tören saat 04:25'te açılış konuşması ile başladı. Törende Avustralyalı grup sık sık barış mesajları vererek, Mustafa Kemal Atatürk’ün Anzak Annelerine vermiş olduğu mesaj ve bu mesaj karşılığında bir Anzak Annesinin Atatürk’e yazdığı mektup okundu. Türk ve Avustralya dostluğu vurgulanarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyada hiçbir liderin yapmadığı bir biçimde ülkesine gelen düşman askerleri için söylemiş olduğu güzel sözler ve onları kendi evladı gibi gördüğünün vurgusu yapıldı. 

Saygı duruşu ile biten tören sonunda Avustralyalı Qantas Havayolları mürettebatları ve aileleri ve törene katılma şansını yakalayan  Crowne Plaza Oryapark Otel çalışanları ortak duygular yaşayarak göz yaşlarımızı tutamadılar.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.