Colossae, termalle kongreyi birleştiriyor...

Colossae Termal Otel, konuklarına yalnızca konaklama konforu sunmuyor. Konaklama sırasında çevredeki tarihi yerleri gezmek de mümkün.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Colossae, termalle kongreyi birleştiriyor...
Colossae Termal, iki farklı termal suyu aynı anda misafirlerinin kullanımına sunuyor. Birçok hastalığa iyi gelen bu iki termal suyu başka bir yerde yan yana bulmak imkansız.
Colossae Termal Otel, Türkiye'nin en cömert toprakları üzerinde yer alıyor. Şifa kaynağı termal kaynakları, konaklama konforuyla birleştirerek konuklarının ve genel anlamda sağlık sektörünün hizmetine sunan otel, tarihi miras bakımından da Türkiye'nin en en şanslı coğrafyalarından biri üzerinde bulunuyor. 1993 yılında hizmete giren Colossae Termal Otel'i, açıldığından bu yana tesis bünyesinde görev alan, ve genel müdürlüğünü başarıyla yürüten Şeref Karakan, Turizm Aktüel'e anlattı.

Colossae Termal Otel'in adı,  üzerinde kurulduğu coğrafyadan izler taşıyor. Bu tarihe bir saygı duruşu mu?
Frigya’nın en önemli yerleşim yerlerinden biri olan Colossae Antik Şehri, Helenistik dönemde Lycus Nehri kenarında, Honaz Dağı eteklerinde, Büyük İskender döneminden sonra kurulmuş. Şehirde henüz kazı yapılmamış olduğundan detaylı bilgiler bulunmuyor. Ancak Roma döneminde Tarsuslu St. Poul'un Colossae'lı bir arkadaşına yazdığı mektuplar yer alıyor.
İncil 'de Colossaeum olarak geniş bir ayet yer alıyor ve Hıristiyanlık için önemli bir merkez olarak kabul ediliyor. Şehir kervan yolu üzerinde. Colossae 'den geçen kervan yolu Laodikeia 'ya bağlı.
İsmini bu antik şehirden alan otelimiz, Pamukkale travertenleri ve antik Hierapolis şehrinin kalıntılarının hemen yanı başında yer alıyor. Bulunduğumuz bölgeye hava yolu, kara yolu ve tren yolu ile ulaşım çok rahat sağlanıyor.


Colossae Termal Otel'in açılış hikayesini sizden dinleyebilir miyiz?
Bölgenin ilk 5 Yıldızlı oteli olarak 1993 yılında hizmete açılan Colossae Termal Otel,  1997 yılında Sağlık Bakanlığı’ndan Kaplıca Tesisi İşletme İzni alarak, sağlık merkezini hizmete açtı. 2004 yılında ise, otelimizin çeşitli spor aktiviteleri arasına Milli Takım ile açılışını yaptığımız futbol sahamızı ilave ettik.
Sağlık merkezimizde konusunda uzman personeller tarafından uygulanan masaj çeşitleri, bitki banyoları, peeling, cilt ve vücut bakım paket programları misafirlerimizin stresten arınmalarını ve rahatlamalarını sağlıyor.
Geniş konuk ağırlama kapasitesine sahip otelimizde düğün, sünnet, kokteyl, gala, toplantı ve kongre hizmeti verebilen çok sayıda salonumuz bulunuyor. Aynı anda 2 bin 500 kişiye hizmet verme kapasitesine  sahibiz.

Colossae Termal Otel, çok özel bir bölgede bulunuyor. Bulunduğunuz bölgenin misafirlerinize sunduğu avantajlar neler?
Colossae Termal Otel, konuklarına yalnızca konaklama konforu sunmuyor. Konaklama sırasında çevredeki tarihi yerleri gezmek de mümkün. Pamukkale’nin minyatür görüntüsüne sahip Kaklık Mağarası, Küçük Asia’nın yedi ünlü kilisesinden birini içinde barındıran Laodikya, adını doğa ve aşk tanrıçası Afrodit’ten alan Afrodisyas, Dünya’nın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağı’nı barındıran antik kent Efes bu yerlerden bazıları. Ayrıca, Buldan, Babadağlılar İşhanı ve Tarihi Kaleiçi’nde özel dokuma, kültür ve el sanatlarını bulmak mümkün.

Colossae Termal Otel, bir devir teslim yaşadı. Tesisin devrinden sonra da otelde geniş kapsamlı bir değişim gerçekleşti. Yapılan değişiklikler hakkında bilgi verir misiniz?
01 Ekim 2009 yılında Abdurrahman Karamanlıoğlu tarafından satın alınarak el değiştiren otelimizde, hızla yenilikler yapılarak, büyük bir değişim ve gelişim başladı. Otel oda kapasitemizi 230 odadan, 310 odaya çıkardık. Yeni yapılan odalarımızın bazıları kral dairesi şeklinde ve içinde termal su bulunuyor. Mevcut odalarımızı da yeniledik. Restoranlarımızın kapasitesini artırdık ve tümüyle yeniledik.  Sigara içilebilen bölümler düşündük. Misafirlerimizin sadece aileleri ile kullanabilecekleri özel aile banyoları yaptık. Toplantı salonlarımızı büyüttük, kongre salonu haline getirdik. Çalışma odaları ilave ettik. Salon kapasitemiz arttı. Otelimizi büyütmekle istihdam da yaratmış olduk. Otelimizin yanında aldığımız araziye18 Milyon TL ek yatırımla yapmayı planladığımız yeni üniteyle,  kongre ve termal turizmi birleştirilerek büyümeyi hedefliyoruz.


Daha çok hangi pazarlardan müşteri alıyorsunuz ve yıllık doluluk ortalamamız nedir?
Avrupa’nın birçok ülkesinden müşteri alıyoruz. Bölgede genelde bir gecelik konaklama yapılıyor. Ancak sağlık biz oteli olduğumuz için, sağlık kürlü misafirlerimiz otelimizde en az 14 gün konaklıyorlar. Doluluğumuzun yıllık ortalaması % 87 civarında. Kış dönemi, yüksek sezonumuzu oluşturuyor. Yaz döneminde müşteri düşüşüne paralel, düğün, sünnet, gala, kokteyl, toplantı, mezuniyet gibi yaz dönemi organizasyonlarımız yoğunlaşıyor.

Satış pazarlama ve tanıtımda en çok hangi kanalları kullanıyorsunuz?
Her yıl olduğu gibi 2013 yılında da uluslararası turizm fuarlarına katılacağız. Berlin, Moskova, Kiev, Londra ve Dubai’deki  fuarlara katılıyoruz. Fuarlarda, bölge tanıtımımızla birlikte otelimizin tanıtımını yapıyoruz. Bölgeyi anlatmadan oteli anlatmak, tanıtımı yetersiz kılıyor.

Pamukkale ya da Denizli ’yi baz alarak sormak istiyorum. Tanıtım ve pazarlamada yerel yönetimler ve sektörün iş birliği ne düzeyde?
Bu noktada ne yazık ki bölge olarak birlikte hareket edemiyoruz. Ama biz otel olarak yılda en az 3-4 fuara bölgeyi tanıtma adına kendi imkanlarımızla katılıyoruz. Bu konuda Denizli Valiliği, her sektöre olduğu gibi turizm sektörüne de desteğini esirgemiyor. Otelimiz, bölge tanıtımı adına bakanlık standından yer alarak en büyük desteği sağlıyor.

Colossae Thermal Otel’in en belirgin özelliği ve müşteriye sunduğu ayrıcalıklı hizmetler nelerdir?
Otel olarak asla ödün veremeyeceğimiz konu, “Misafir Memnuniyeti Önceliği”dir. Yapılan her şey, sunulan tüm hizmetler bu öncelik anlayışına göre inşa ediliyor. Otelimiz, iki farklı termal suyu aynı anda misafirlerimizin kullanımına sunuyor. Başta romatizmal rahatsızlıklar olmak üzere birçok hastalığa iyi gelen bu iki termal suyu başka bir yerde yan yana bulmanız imkansız. Bu da bizim bulunduğumuz bölgenin bir özelliği ve ayrıcalığıdır.
Toplantı, kongre, seminer kapasitesi açısından baktığımızda, bölgede bu denli geniş salon kapasitesine  sahip tek otel olduğumuzu söyleyebilirim. Aynı anda 2 bin 500 kişiye hizmet verebiliyoruz. 1000 kişi kapasiteli iki restoranımız ve 10 adet toplantı ve kongre salonumuz var.

Kongre ve toplantı alanında bölgeye olan talep tatminkar mı, bu konuda yatırım planınız var mı?
Bu konuda önemli ölçüde talep alıyoruz. Denizli’ye gelen toplantı ve kongre gruplarının çoğuna ev sahipliği yapıyoruz. Otelimizin yanındaki araziyi tam da bu sebeple aldık. Araziye yapacağımız tesisle kongre ve sağlık turizmini birleştirmeyi düşünüyoruz. Buraya çekeceğimiz toplantı grupları sayesinde hem bölge canlanacak, hem de bu gelişmeden diğer tesisler de yararlanacak. Arazinin bir bölümüne de açık ve kapalı olma üzere 5-6 adet tenis kortu yapmayı planlıyoruz. Böylece spor müsabakalarına da ev sahipliği yapma imkanımız olacak.
Otelimiz, Sağlık Bakanlığı’nın verdiği  kaplıca ruhsatına sahip bir tesistir.  Bölgemizde termal turizmin öncülüğünü Colossae Thermal Otel’in yaptı. Hedefimiz, termal turizmi ön plana çıkarmak ve kongre turizmini termal turizmle birleştirerek geceleme sayısını artırmak. Böylece bölgenin kabusu olan tek gecelik konaklamaları azaltmış olacağız.
Yönetim Kurulu Başkanımız ve aynı zamanda Ankara Ramada Otel’in de sahibi olan Abdurrahman Karamanlıoğlu’nun büyük desteği ile yenilenen ve büyüyen otelimizde, takım ruhu ile misafir memnuniyeti önceliğinden ödün vermeden kaliteli hizmet sunmaya devam ediyoruz, edeceğiz.

Oteliniz bünyesinde tedavi üniteleri bulunuyor mu?
Otel bünyesinde; Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı uzman kadrosu ile Sağlık Merkezi Kompleksi, termal havuzlar, özel termal banyolar, sauna, Türk hamamı, jakuzi, buhar banyosu, fitness salonu, yarı olimpik açık havuz, futbol, voleybol, basketbol sahası, squash,tenis kortu, bilardo, masa tenisi, ayrıca trekking,  jogging gibi sporların yapılabileceği alanlar bulunuyor.
Sağlık Merkezimizde uygulanan tedavi programları, masaj çeşitleri, çamur terapi ve egzersizler doktor kontrolünden sonra uygulanıyor. Tedavi çeşitlerine göre, Antistres Programı en çok kullanılan program olarak öne çıkıyor.
Otelimizde ayrıca Collife(wellness) adı altında oluşturduğumuz programlar, stresten arınmak, işin yorgunluğunu atmak ve rahatlamak isteyen misafirlerimiz için  3,5 ve 7 günlük paketler şeklinde sunuluyor.

Termal turizmin, bugün ve gelecekte Türk turizmi içindeki yeri ve önemini değerlendirir misiniz?
Ülkemizde 700’den fazla jeotermal kaynak bulunuyor.  Kaynak bakımından dünyada 7’nci, Avrupa’da ilk sıradayız. Dünyadaki pek çok ülke termal turizmden ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Bu ülkelerin başında Japonya geliyor. Dünyada termal turizm aktivitelerine en çok katılan ülkeler Almanya, Macaristan, Rusya ve İskandinav ülkeleri. Ülkemizde termal turizm sadece Afyon, Kızılcahamam ve Pamukkale’de yoğun olarak öne çıkıyor. Bu bölgeler arasında sadece Pamukkale dış turizm potansiyeline sahip. Diğer bölgeler iç turizme hizmet veriyor. Önümüzdeki yıllarda yapılacak çalışma ve tanıtımlarla birlikte, termalde dış turizm potansiyelinin artacağını düşünüyorum.


Şeref Karakan, kimdir?
1961 Bolu’nun Mudurnu ilçesinde doğdum. Orta ve yüksek öğrenimimi  Bolu’da tamamladım. Sektördeki ilk görevime, T.C. Turizm Bankası‘na bağlı Bolu-TURBAN Abant Oteli ‘nde Önbüro departmanında başladım. Daha sonra turizm sektöründe yönetici olarak kariyerime devam ettim. 1993 yılında da halen Genel Müdürü olduğum Spa Hotel Colossae Thermal’de göreve başladım.
Bir dönem, dünya turizm liderlerinin küresel turizmi ve arkadaşlığı yaymaya çalıştığı profesyonel bir kuruluş olan SKAL ve Denizli Genç İş Adamları Derneği DEGİAD yönetiminde görev aldım. Halen Denizli Sanayici İşadamları Derneği DESİAD üyeliğim ve Denizli Turistik Otelciler Derneği DENTUROD başkanlık görevim devam etmektedir.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.