Çin'de Türkiye Yılı etkinlikleri başlıyor

Turizm Bakanı Kurtulmuş Çin’de yoğun tanıtım faaliyetlerinde bulunacaklarını açıklayarak “1.7 milyarlık nüfusu var. İnşallah birkaç sene içinde milyonlarla ifade edilen Çinli turistin Türkiye’ye gelmesi söz konusu” dedi. 

09/03/2018 12:37
Çin'de Türkiye Yılı etkinlikleri başlıyor

Başta Çin olmak üzere Uzakdoğu ülkelerini turizimde hedef pazar olarak belirleyen Türkiye, geniş kapsamlı bir tanıtım paketi ile bölgeye adeta çıkarma yapacak. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Çin’de güçlü bir Türkiye algısı oluşturduklarını belirterek, “Çin’deki faaliyetlerimiz sürüyor. İnşallah birkaç sene içinde milyonlarla ifade edilen Çinli turistin Türkiye’ye gelecek” dedi.

Yelda Gökdağ imzalı habere göre, Uzakdoğu’dan Türkiye’ye turist çekmeyi hedefledikleri 6 ülkeye odaklandıklarını belirterek, bu ülkelerin Çin, Hindistan, Güney Kore, Japonya, Malezya ve Endonezya olduğunu vurguladı.

ETKİNLİKLER VAR

2018’in Çin’de Türkiye yılı olduğunu belirten Bakan Kurtulmuş “Ben de nisan ayında orada olacağım. 19 Mart’ta hem Pekin hem de Şangay’da  büyük etkinlikler var. Bakanlığımız büyük bir kadroyla gösteriler sunacak. Bu Türkiye’nin turizm pazarı için son derece önemli bir süreç.

Çin’de büyük bir Türkiye ilgisi uyanmaya başladı. Sosyal medya ve televizyonlar üzerinden Türkiye’ye yönelik algıyı güçlendirecek çalışmalar yapıyoruz. Bu bir günde olacak bir şey değil ama çok başarılı bir şekilde başladı.

1.7 MİLYARLIK NÜFUS VAR

Bu yıl içerisinde Çin’de, sene sonuna kadar, onlarca faaliyet gerçekleştirileceğini belirten Numan Kurtulmuş şöyle devam etti:  “Bu faaliyetler, etkinlikler sonucunda Türkiye, Çin’de büyük oranda tanıtılmış olacak. Çin dediğiniz yer sadece bir ülke değil, bir kıtadan bahsediyoruz.

1.7 milyarlık bir nüfusu var. İnşallah birkaç sene içinde milyonlarla ifade edilen Çinli turistin Türkiye’ye gelmesi söz konusu. Koyduğumuz 1 milyon hedefinin üzerine çıkmayı ümit ediyoruz. Çin’de Türkiye tanıtımı çerçevesinde var olan projelerimiz daha tamamlanmadı.”

6 ÜLKEYE ODAKLANIYOR

Bakan Numan Kurtulmuş sözlerine şu şekilde devam etti: “Turizmde Uzakdoğu’dan 6 ülkeye odaklanıyoruz. Bu ülkeler, Hindistan, Güney Kore, Japonya, Malezya ve de Endonezya... Bu ülkelerin toplam nüfusu neredeyse dünya nüfusunun yarısını oluşturuyor.

Gerçekten çok büyük bir potansiyel var bu ülkelerde. Bu ülkeler çok zengin güçlü orta sınıfı olan ülkeler. Bunun yanında bir taraftan da; başta Çince konuşulan turizm sektörüne eleman alımı olmak üzere, bazı altyapı hazırlıklarına da başlamamız gerekiyor.”

TOPKAPI’DA FİLM ÇEKİLECEK

Topkapı Sarayı gibi önemli turistik yerlerde tanıtım filmleri çekileceği bilgisini paylaşan Bakan Kurtulmuş “ Bunlar birkaç ay içinde Çin’de gösterime girecek, bizim orada faaliyetlerimiz olacak. Çin’de güçlü bir Türkiye algısı oluşmaya başladı. Bakanlığımız bu faaliyetlerle devam edecek. Önümüzdeki yıl da Japonya’da Türkiye yılı olacak” ifadesini kullandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.