Cimri.com'dan yeni hizmet 

iLAb Holding bünyesinde 2011’den beri ‘Tasarruf ettirir’ sloganıyla faaliyet gösteren Cimri.com, bu yıldan itibaren tatil, uçak bileti fiyatlarını da karşılaştırmalı olarak vermeye başlayacak.

12/01/2018 01:58
Cimri.com'dan yeni hizmet 

Cimri.com Genel Müdürü Serkan Koç, e-ticaretin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyüdüğünü söylüyor.

2016 yılında hacminin 30,8 milyar TL’ye, 2017 yılında ise 40 milyar TL’yi aştığı tahmin edilen e-ticaret sektörünün büyümesi, tüketicilerin karşılaştırmalı fiyat aramalarını da hızlandırıyor. Bu yıl kuruluşunun 10’uncu yılını kutlamaya hazırlanan Cimri.com’un aylık ziyaretçi sayısının  5.8 milyona, 276 olan mağaza sayısını ise 400’ün üzerine çıktığı belirtiliyor.

Koç, platformları üzerinde dokuz ana ve 2 bin 100 alt kategoride karşılaştırma fırsatı sunduklarını belirterek “Önümüzdeki dönemde kitap, otomotiv, tatil ve uçak bileti karşılaştırması yapma imkanı da sunacağız” diyor.

Geçen yıl sitenin mobil ara yüzünü de yenilediklerini ve yeni teknolojiler kullanarak mobilde site açılış hızını artırdıklarını ifade eden Koç, “Yaptığımız bu yatırımla mobilde organik trafiğimizi yüzde 50 artırdık. Bugün ziyaretçilerimizin yüzde 60’ı mobilden geliyor. Mobil geliştirmemizle Google’da başarı hikayesi olduk” diye konuşuyor.

Yeni hedefler

Yakın zamanda masaüstü web sitelerini de yenilediklerini ve bazı önemli işbirlikleri ile büyümelerini daha da hızlandırmaya çalışacaklarını söyleyen Serkan Koç, gelecek hedeflerini ise şöyle anlatıyor:

“Biz bu yıl içinde platforma farklı ürün ve hizmetlerde karşılaştırma yapılmasını sağlayacağız. Ürün sayısını mevcudun 4 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca, yeni kategoriler ekleyeceğiz, otomotiv ve kitap gibi. Tatil ve uçak bileti karşılaştırmasını ise global bir entegratör ile yapacağımız işbirliği çerçevesinde hayata geçirmeyi planlıyoruz.

Bu yıl itibariyle müşterilerimize kişiselleştirilmiş sayfa sunmalı hedefliyoruz. 2018’de mobil uygulamamızı tüketicinin hizmetine sunmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde bir başka isteğimiz bu işi karşılaştırmadan çıkarıp, ihtiyacı listeleyen bir platforma dönüşmek. 2019 hedefimiz ise platformu yurtdışına açmak.”

Karşılaştırma siteleri, müşterilerine zaman ve para tasarrufu sağlamanın yanı sıra mağazalar açışından da pazar yerleri gibi önemli bir rol model üstleniyor. Cimri sayesinde mağazalara rafineri edilmiş müşterilerin yönlendiğini dile getiren Koç, 2018’de bir başka planlarının ise farklı mecralarda reklam yapmak olduğunun altını çiziyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.