Cennet’in Yeni Yüzü: Barut Acanthus & Cennet

Barut Acanthus Cennet, 1971’de, gıpta edilen başarı hikayesinin başladığı kıyılarda, Side’de yeniden doğdu.

31/12/2019 23:40
Cennet’in Yeni Yüzü: Barut Acanthus & Cennet

Barut Grubu, turizmde yarım asrın gururunu yaşamaya beş kala, ilk günün azmini tazelemenin heyecanını yaşıyor. Tüm Barut ailesinin ve yerli-yabancı  binlerce müdavimin gözdesi Acanthus Cennet, misafirlerini yepyeni yüzüyle karşılıyor.

Barut Grubu, 1971’de kurulan ilk tesisinden bugüne, istikrarlı bir gelişim grafiğiyle büyüdü, 45. Yılında dünyanın her yerinden gelen konuklarına ulaştığı kalite noktalarını 12’ye çıkardı.

Barut Hotels, şehir otelciliğine adım attığı yatırımı Akra Barut ile, Antalya’nın kentsel turizm dinamiklerini yepyeni bir enerjiyle tanıştırdı. Krize rağmen ara vermeyen grup, Acanthus Cennet’i yeniden inşa etti. Bugün aynı tesisi, zamanın tüm ihtiyaçlarına cevap veren bir estetik anlayışı ve mimariyle konuklarına sunmanın sevincini yaşıyor.

Acanthus Cennet ilk göz ağrısı...

Dünyada “Timeless Quality” mottosuyla anılan markanın bugünkü hikayesi Cennet ve hemen ardından hizmete geçen Acanthus markasıyla başladı. Barut markasının, “estetik, nezaket, ve sadelikle bezeli lux” biçiminde özetlenebilecek hizmet felsefesi, ilk kez bu Cennet’de yaratıldı. Barut Otellerinde tatil yapmanın en keskin hatlarıyla hissedildiği bu sahildeki değişim, bu yönden son derece önemseniyor.

Bu önemi, yeniden inşa edilen 2 tesis (Acanthus Cennet) ile ilgili görüşlerini aldığımız Ahmet Barut’un sözlerinden de net olarak anlamak mümkün; “Acanthus Cennet’e, bugüne kadar ki bütün mimari stratejilerden daha hassas ve dikkatli yaklaştık. Bu yeniden inşa, yıkıp baştan yapmadan daha öte; diğer tesislerimizde olduğu gibi, mimariyi zamanın ötesine taşıma ciddiyetiyle ele alındı.

Barut Grubunun hizmet ruhuna dokunmadan, marka hikayesinin ilk günkü sıcaklığını koruyarak, sadece -zamanın konfor ihtiyaçları- lehine dokunuşlarla bir “yeni” inşa ettik.

Konuklarımız daha geniş, daha ferah, daha huzurlu bir deneyimi hak ediyordu. Bunu, florayı, eşsiz manzarayı ve değerli detayları koruyarak yapmak son derece zordu ama başardık. Bundan sonra, kadim misafirlerimize ve onların bahçemizde büyüyen çocuklarına ve hatta torunlarına da seslenen bir marka olmanın gururunu yaşayacağız. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.