Çek turistin tercihi Türkiye

ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Gürol Birgen, Çekya vatandaşları için Türkiye’nin en çok tercih edilen ülke konumunda olduğunu ve rakamsal verilerin 2016’daki büyük düşüşten sonra yeniden yükselişe geçtiğini vurguladı.

19/02/2018 00:12
Çek turistin tercihi Türkiye

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu üyeleri, dünyanın dört bir yanında tanıtım çalışmalarını sürdürüyor. Vakfın fuar ve festival organizasyonları kapsamında katıldığı 16’ncı tanıtım çalışması Çekya’nın başkenti Prag’da Holiday World Uluslararası Turizm Fuarı’nda yapıldı. Fuarda Alanya’yı ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Gürol Birgen temsil etti.

Çekya vatandaşları için Türkiye’nin en çok tercih edilen ülke konumunda olduğunu ve rakamsal verilerin 2016’daki büyük düşüşten sonra yeniden yükselişe geçtiğini vurgulayan Birgen, “2015’de 220 bin, 2016’da 82 bin, 2017’de 123 bin yolcu sayısıyla dikkatleri çeken pazarda Çekyalılar bu sene de tatil tercihlerinde Türkiye’yi ilk sıraya koyuyorlar. Tur operatörleri hedefledikleri yolcu sayısına şimdiden ulaştıklarını söyleyerek ek uçak ve otel rezervasyonlarıyla kapasite artışına gittiklerini belirtiyorlar.

“ALANYA YÜKSELEN DEĞER”

Türkiye içinde ise Alanya bölgesini öncelikli tercih etmeleri sevindirici bir durum. Alanya, Çekya’da yeniden yükselen bir değer. Bu pazarda Alanya’nın payı artıyor. Yaşanan gelişmelerle birlikte Çekya’nın en büyük uçak firması olan Travel Service’in artık Gazipaşa Alanya Havalimanı’na direkt uçması bekleniyor.

Operatör görüşmelerimizi de de bu yönde yaptık. Alanya için büyük önem arz eden görüşmelere aynı zamanda Gazipaşa Alanya Havalimanı işletmecisi olan TAV Holding’in Pazarlama Koordinatörü Serkan Karahatay da birebir katıldı.

Öte yandan Çekya Büyükelçimiz Ahmet Necati Bigalı, Müsteşarımız Bengü Tetik ve Kültür ve Turizm Müşavirimiz Hilal Demirel, ALTAV Yönetim Kurulu üyeleri ve aynı zamanda Alanya Belediye Başkanı olan ALTAV Başkanı Adem Murat Yücel’e ülke tanıtımına yaptıkları katkılarından dolayı teşekkür ettiler” dedi. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.