Çalıntı tur otobüsü alarmı

Otel önünden çalınan turizm otobüsü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü karşında park edilmiş halde bulununca polis alarma geçti. Otobüse bomba koyulma ihtimalini göz önüne alan emniyet ekipleri, aracı didik didik aradı. Yapılan arama sonunda otobüste herhangi bir patlayıcı madde bulunmayınca herkes rahat bir nefes aldı.

31/12/2019 23:40
Çalıntı tur otobüsü alarmı

İstanbul’a gelen yabancı turistleri gezdiren turizm otobüsü, dün gece kafileyi otele bıraktıktan sonra sürücüsü tarafından otelin önüne park edildi. Saat 24.00’de otobüs kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından başka bir kontak anahtarı ile çalındı. Otobüsün GPRS sistemini de devre dışı bırakan hırsızlar izlerini kaybettirdi. En son dün gece Mahmutbey gişelerinden girip çıktığı belirlenen otobüs, bugün Vatan Caddesi üzerindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü karşındaki yan yolda park edilmiş halde bulundu.

Fatih Motorize Güven Timleri ekipleri tarafından fark edilen otobüsün Emniyet Müdürlüğü önüne park edilmesi ise kısa süreli bir paniğe neden oldu. Emniyet ekipleri, olayın sabotaj olma ihtimaline karşı olay yerine bomba imha uzmanı ekipleri çağırdı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanları otobüsü didik didik aradı. Uzun süren aramaların sonunda otobüsün içinde herhangi bir patlayıcı madde bulunmadı.

Turizm firması yetkililerinden Ergin Yıldırım, "Gece yarısı aracın hareket ettiğini kameradan gördük. Eşimiz dostumuz arabayı bulmak için seferber oldu. Polis aracı buldu. Bize de haber verildi. Bizde geldik’’ dedi. Otobüsün sürücüsü Yaşar Uysallı ise, otobüste müşterilerin eşyalarının yanı sıra kendi eşyalarının da olduğunu söyledi. (İHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.