BYK üyelerinden TÜRSAB’a ağır suçlama

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Orta Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Kılıçarslan Karapıçak ve kurul üyeleri görevden alındı. Görevden alınan BYK üyeleri TÜRSAB’a ağır suçlamalarda bulundu.

31/12/2019 23:40
BYK üyelerinden TÜRSAB’a ağır suçlama

Ocak ayında TÜRSAB Orta Anadolu BYK Başkanlığı’na seçilen Kılıçarslan Karapıçak’ın görevi 30 Mayıs’ta askıya alınmış, hakkında soruşturma başlatılmıştı. 1 Ağustos’ta Karapıçak’ın tamamen görevden alınmasının ardından, 23 Ağustos tarihinde Orta Anadolu BYK üyelerinin tamamı görevlerinden alındı.

Değerli Meslektaşlarımız ,Kamuoyu ve basın mensuplarının dikkatine!

16 0cak 2016 tarihinde seçimle göreve gelen, Orta Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kılıçarslan KARAPIÇAK’ın görevi 30 Mayıs 2016’da askıya alınmıştı. Akabinde Türkiye’deki karışıklığı fırsat bilen Türsab Genel Merkez Yönetimi  01 Ağustos 2016’da başkanı görevden tamamen aldı. Bununla yetinmeyip 23.08.2016 tarihinde tüm yönetim kurulu üyelerini de haksız yere sadece işlerini yaptıkları için görevden aldığını biliyor musunuz?

Bizi kimler görevden aldı , bize oy veren acenteler mi? Maalesef hayır!!!

Acentelerin haklarını korumaya çalıştığımız için,

Denetleme yaparak kaçak acentelerle mücadele ettiğimiz için,

Ülkemize tek bir turist kazandırabilmek uğruna sabahlara kadar çalıştığımız için,

Elçilikleri , yabancı ülke temsilcilerini ziyaret ederek ülkemizi tanıttığımız için,

Mesleğimizi en iyi şekilde temsil ettiğimiz için,

Başaran Ulusoy’un keyfi isteklerini yerine getirmediğimiz için!

Kısacası TÜRSAB’ı birkaç elite değil , gerçek meslektaşlarımıza hizmet veren bir kurum haline getirmek istediğimiz için görevimizden haksız, hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde alındık.

ACENTELERİN İRADESİ VE OYLARINA RAĞMEN GÖREVDEN ALINDIK.

Hakkımızı Türk adaleti ile elbet ki arayacağız ancak bize yapılan ve meslektaşlarımızın iradesiyle bize verilen oyları hiçe sayan bu zihniyeti sizin de bilmenizi istedik.

Şu an ülkemiz, mesleğimiz, bizler çok büyük zorluklardan ve sınavdan geçiyoruz. Önceliklerimiz  ülkemizin çıkarları, geçim kaynağımız, ayakta kalma çabamız.

İşte sırf bu sebeple, yönetime aday olmuş, önceliği mesleği, projeleri olan bu genç ekip;

Kalıplaşmış,19 yıllık değişmeyen, 19 yılda kurulmuş düzene farklı gelen konuşan, koşuşturan , yol denetimleri yapan, kaçak acentelere kaçak turlara savaş açan , acente denetimleri  yapan, sosyal medya ile basın ile sorunlarımızı anlatan bu ekibi görevden aldılar.

9 AYLIK SÜREÇTE NELER YAPTIK?19 YILLIK YÖNETİM NEDEN BEĞENMEDİ?

  1. KOSGEB destekleri ile ilgili çalışma yaptık. Bekleyin biz görüştük dediler.
  2. Kaçak acentecilik faaliyetlerinin sonlandırılması çalışmalarında TÜRSAB üst yönetimine bizlere ön ayak olun dedik; biz çözemedik siz hiç çözemezsiniz karşılığını verdiler.
  3. Bağlı acentelerimizin isteklerini öğrenmek amaçlı anket formu hazırladık. 1 ay sonra onaylayıp gönderdiler. En can alıcı soruları da törpüleyerek…
  4. Merdiven altı olarak tabir edilen kaçak acentecilik faaliyetlerine Ankara BYK ofis görevlilerini göndermeye çalıştık. Adreste bulunulamadı yazıları ile geri geldiler. Hâlbuki bariz bir şekilde faaliyetler o adreslerde devam ediyordu.Çünkü bu acenteleri tek tek gezerek gördük.9 ayda tam 100 acente gezip, 20’ye yakın kaçak faaliyet, usulsüz şube açılan ofis gördük.
  5. Yollarda kaçak acentecilik faaliyetlerini denetlemek istedik. Yapamazsınız, Turizm il müdürlüğü kanalı ile olmak zorunda dediler. Onay almaya çalıştık, uzattıkça uzattılar. Ankara Rehberler odası ile bu denetlemeleri yapmak istedik ve yaptık.
  6. Kaçak acentecilik faaliyeti tutanak tuttuğumuz, ofisi kapatılmak istenen kişiler, bizleri aradığında aman yardımcı olun dendiğinde Türsab merkeze sorumluluğumuz çok büyük bu dosyayı kapatamayız, işlem göreceksin dediğimiz kişiler, Başaran Ulusoy’u arayarak, dosya kapattırdılar. Biz ne oluyor bile diyemedik.

Diğer yandan sorguladıklarımız;

  • TÜRSAB’ın, TÜRSAB Kolejinde organize edilen Turizm haftası programına yeni seçilen üyelere haber vermeden eksi BYK üyeleri ile program düzenlemeleri..!
  • TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyelerinin Ankara’da yapacağı turizm ile alakalı görüşmelere yeni ekibi değil, hala eski ekibi yanına alıp götürmeleri..!
  • Turizm Acenteleri devlet destekleri hususunda BYK nezdinde komisyon oluşturup ilgili Bakanlıklarla görüşmeler yapılırken, bu görüşmelerin yapılmaması yönünde tarafımıza talimat gönderilmesi, bu hususun kendilerinin takip ettiklerini söylemeleri ancak ne var ki akabinde genel merkezin yazılı olarak konuyu takip ettiğini iddia ettiği yazının 6 ay sonra kayıp olduğunu söylemeleri..!
  • Bölgemizde gerçekleşen turizm faaliyetlerine BYK yönetimi ve üyeleri yerine BYK personellerini götürerek, hem bizleri hem kendilerini itibarsızlaştırmaları..!
  • Büyük elçilikler ve turizm ateşeleri’yle iş geliştirmeye yönelik görüşmelerden genel merkezin rahatsız olması ve turizm geliştirmeye yönelik bu ziyaretlerin yapılmamasını istemeleri..!
  • Ardı ardına bombalar patlayan terör mağduru Ankara acentelerini ziyarete gelmek yerine 1 ay sonrasındaki kendi adıyla davet ettiği toplantıya bile katılmayıp g.sekreterini gönderip, bu toplantıda kan ağlayan acentelerin kaçak ile mücadele çığlıklarına kulaklarını tıkamaları…!
  • Genel seçimler öncesi hiç bir talep yokken oy yatırımı olarak yorumlanan yıllık birlik aidatını kaldıran genel başkanın, 3 büyük bombalı terör eylem sonrası haftalarca iş yerini açamayan, aylarca insanların çarşılara inmediği bir ekonomik krizde ` bu bölgeden aidat talep etmesi...!
  • Bombalı terör saldırısı sonrası ofislerinde maddi hasar oluşan onlarca acenteyi tek tek arayıp, Sayın Başbakan ve vali gibi, birlik başkanı olarak geçmiş olsun a geleceğini söylemesine ve bu sayılı acentelerin tek tek hasar tespit raporlarını bu zor günde destek için istemesine rağmen, kendilerinin geçmiş olsuna dahi gelmemesi ve de alay eder gibi zarar tespiti isteyip en ufak bir yardım yapılmadığı gibi bu acentelerden yıllık aidatlarını telefon ettirerek tahsil ettirmesi..!

Ve daha niceleri…

Ve yukarda okuduklarınız arkasından olanlar;

İlk aşamada, ofis çalışanlara kötü davrandığı yönünde düzmece ve asılsız iddialarla BYK Başkanımız Kılıçarslan Karapıçak’ı görevinden aldılar(01 Ağustos 2016). Altını çizmek gerekir ki, seçimle başa gelen bir Başkan Üst Kurulca dayanaksız ve gerçek dışı iddialarla görevinden alındı.

Tamam dedik, pes etmeyiz, 18 arkadaşımızın hepsi başkandır.

Seçimle gelen yedek ve asil üyelerimizle Yürütme Kurulumuzu düzenledik. Görevinden feragat eden arkadaşlarımızın yerine yedekleri aldık.

BEĞENMEDİLER,İSTEMEZUK DEMEYE DEVAM ETTİLER

Bahane olarak;

En fazla oy alan yedek üyeleri yönetim kuruluna almak zorundasınız diyerek mevcut yürütme kurulumuzu görevden aldılar. Tek listeye oy verildiğini, isimlere oy verilmediğini biliyorlardı.

Ne yaparsanız yapın İSTEMEZUK. O kadar gözlerini karartmış ki, yanı başlarında olan kanunu hiçe saydılar.

TÜRSAB, Anayasa’nın 135. Maddesi kapsamında Kamu Kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu olup,

Anayasa’nın 135. Maddesi, 1961 Anayasası’nın 122. Maddesi ve 1982 Anayasasının 127. Maddesi ile de ilke haline gelmiş olan “seçilmiş organlarının, organlık sıfatını kazanmalarına ilişkin itirazların çözümü ve kaybetmeleri, konusundaki denetim yargı yolu ile olur” ilkesi doğrultusunda; Gerek yerel yönetimlerin karar organlarının ve gerekse kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının organlarının seçimi ve oluşturulmasında merkezi idareye herhangi bir yetki tanımayan Anayasa, bu kuruluşların seçilmiş organlarının organlık sıfatını kazanmalarında veya kaybetmelerinde de merkezi idareye herhangi bir yetki tanımamıştır.

Değerli acenteci meslektaşlarımızın verdiği oyların hakkı ve vebalinin ağırlığı ile bu ekip çalışmaya devam edecektir. Kanunla verilmiş haklarımızı aramaya devam edeceğiz.

Karşınızda Türsab Yönetimi tarafından kanunsuz bir biçimde sadece meslektaşları için çalıştığı için görevlerinden alınmış 9 aylık genç bir ekip duruyor.

Sevgi ve saygılarımızla

Seçimle göreve gelmiş, Türsab yönetimi darbesi ile görevden alınmış

DEVRİK Orta Anadolu BYK ÜYELERİ

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.