Bu ülkelerde tatil yapan çiftler ayrılıyor

Yapılan bir araştırmaya göre Meksika, İbiza, Portekiz, Yeşil Burun Adaları ve Lanzarote'a tatil yapmaya giden çiftlerin ayrılma olasılığının yüksek olduğu ortaya çıktı.

31/12/2019 23:40
Bu ülkelerde tatil yapan çiftler ayrılıyor

Partnerinizle ya da hayat arkadaşınızla tatile gitmek ilişkinizi güçlendirmek ve sağlam temellere dayandırmak için oldukça iyi bir adım olabilir fakat bu durum bazen korkunç sonuçlar da doğurabilir.  Yapılan bir araştırmaya göre çiftlerin tercih ettiği ilk tatil rotası, ilişkilerinin devamlılığı açısından büyük önem arz ediyor. Mehmet Can Kömürcü imzalı habere göre, çift olarak ilk defa Meksika'ya seyahat edenlerin ayrılma olasılığı çok yüksek. Meksiya'yı İbiza ve Portekiz takip ediyor.

Araştırmaya katılan ve partnerinden ayrılan deneklere eski partneri ile tatil yaptığı ilk yer soruldu. Deneklerin en çok verdiği yanıtlar Meksika, İbiza, Portekiz, Yeşil Burun Adaları ve Lanzarote oldu.

Peki bu yerler çiftler için neden sorun yaratıyor? İnternet üzerinden tur paketi ve rezervasyon hizmeti sunan bir sitenin genel müdürü Chris Clarkson Meksika'da diğer yerlere göre daha çok para harcanarak gösteriş yapıldığını, İbiza'nın partileme için akla gelen ilk yer olduğunu, görgüsüzlük ve aşırı partilemenin ilişkileri olumsuz etkileyebileceğini söylüyor.

Araştırmaya katılan ve partnerinden ayrılmayan deneklere de tercih ettikleri ilk tatil rotası soruldu. Deneklerin en çok verdiği yanıtlar Tenerife, İtalya, Güney Kıbrıs, Mayorka ve kıta İspanyası oldu. Clarkson eğer ki bu araştırmanın sonuçları gerçekse çiftlere ilk tatili için İtalya ve Tenerife'yi önerdiğini ve Meksika seçeneğinden uzak durmaları gerektiğini belirtiyor.

Araştırmaya katılan deneklere ayrıca ilk tatilleri süresince partnerleriyle tartışıp tartışılmadığı da soruldu ve deneklerin %73'ü evet yanıtını verdi. Tartışma sebeplerinin başında %28 ile havalimanına geç kalmak geliyor. Bunu %21'le zamanı nasıl geçirecekleri ve %20 ile de başka kişilere bakmak ya da başka kişilerle flörtleşmek yanıtı takip ediyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.