Bu ortamda bu kadar turistin gelmesi bile başarı

ATSO Başkanı Davut Çetin, ''15 Temmuz görüntüleri başka ülkede olsaydı, turist kalmazdı. Fransa bile turizmde %15 düşüş yaşıyor. 15 Temmuz’a rağmen Antalya’ya Temmuz ayında 1 milyon turist geldi. Bu ay yine 1 milyon geçilecek gibi görünüyor. Bu rakamlar kesinlikle küçümsenmemelidir. Bu ortamda bu kadar turistin gelmesi bile bir başarıdır'' dedi.

31/12/2019 23:40
Bu ortamda bu kadar turistin gelmesi bile başarı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nu konuk etti. Meclis Başkanı Süleyman Özer’in başkanlığında yapılan toplantının açılışında bir konuşma yapan ATSO Başkanı Davut Çetin, ekonomi ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

''Turizm kredilerinde kötüleşme bu yıl kredi ertelemeleri ve sektörün aldığı önlemlerle durdu'' diyen Çetin, şunları kaydetti: ''Son dönemde sektörel kredilerden çok bireysel kredilerde biraz bozulma var. Bu da işsizlikte artışla ilgilidir ve zaten Türkiye genelinde de yaşanan bir sorundur. Eğer, ödeme ayları olan Ekim ve Kasım’ı daha fazla bozulma olmadan geçirebilirsek en kötü günlerin geride kaldığını söyleyebiliriz. 

BU ORTAMDA BU KADAR TURİST BİLE BAŞARI

Çünkü 15 Temmuz görüntüleri başka ülkede olsaydı, turist kalmazdı. Fransa bile turizmde %15 düşüş yaşıyor. 15 Temmuz’a rağmen Antalya’ya Temmuz ayında 1 milyon turist geldi. Bu ay yine 1 milyon geçilecek gibi görünüyor. Bu ortamda bu kadar turistin gelmesi bile bir başarıdır Bu rakamlar kesinlikle küçümsenmemelidir. Bu ortamda bu kadar turistin gelmesi bile bir başarıdır.

Bunda Antalya turizminin güvenli olduğunun Avrupa’da bilinmesi, uçak destekleri, tur operatörlerinin çabaları, sektörün kârdan ve fiyattan fedakârlık yapması etkili olmuştur. Ramazan bayramı turizme ve ticarete bir miktar yararlı oldu, önümüzdeki ay kurban bayramı da yarar sağlayacaktır. Asıl önemli olan konu ise Rusya’dan charter uçaklarının başlaması konusudur. Seferlerin her an başlayabileceğini biliyoruz. Rusya yönetiminin Türkiye’den bazı beklentileri bulunmaktadır.

2017'YE ÜMİTLE HAZIRLANMAK İSTİYORUZ

Hükümetimiz, hem Rusya hem de İran ile ilişkilerin onarılması için çaba harcamaktadır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Rusya ve İran ile temaslar yürütmektedir. Dışişleri Bakanımız Sayın Çavuşoğlu çaba harcamaktadır. Biz, Moskova Ticaret Odası ile bağlantı kuruyoruz. Moskova TSO yönetim kurulunu 31 Ağustos’ta oynanacak olan Rusya-Türkiye dostluk maçı vesilesi ile Antalya’ya davet ettik.

Resmi ilişkiler bozuldu, ama Türkiye’de Rusya halkına karşı olumsuz bir bakış ortaya çıkmadı. 15 Temmuz darbe girişimi de Rusya’nın Türkiye’deki durumu daha iyi anlamasını sağladı. Dolayısıyla ilişkilerimizin eskisinden de daha iyi olmasını arzu ediyoruz. Umuyorum ki, önümüzdeki haftalarda hem turizm hem de ihracatta olumlu gelişmeleri görürüz ve artık 2017’ye çok daha ümitle hazırlanırız.''


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.