Bu ihaneti Türkiye'ye yapmayın!

Rusya'da yaşananların Türkiye'ye etkisinin abartıldığını belirten TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Rus turist sayısı 2015'te rekor kıracak. 'Rusya krize girdi, Rus turist Türkiye'ye gelmeyecek' demek, Türkiye'ye ihanettir" dedi.

31/12/2019 23:40
Bu ihaneti Türkiye'ye yapmayın!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Rusya'da son yaşananların Türkiye turizmine bir darbe vuracağı algısı yaratılmaya çalışıldığını belirtti. Ulusoy, "Bunu yapanları Allah bildiği gibi yapsın. Ruslar ya dertten ya zevkten seyahate çıkar. Yani her halükarda tatillerinden geri kalmaz. Türkiye Rusların turizmde tercih ettiği en önemli ülkelerin başında geliyor. Rusya'da şu anda yaşananların Türkiye'ye etkisini bu kadar abartmanın bir anlamı yok. O zaman bunun kasıtlı yapıldığı düşünülür. Özellikle turizmde Rusya'nın AB ile restleşmesi bizim avantajımıza. 'Rusya krize girdi, Rus turist Türkiye'ye gelmeyecek' demek, Türkiye'ye ihanettir" dedi.

Rus turistin 2015'te rekor kıracağını belirten Ulusoy "Bu yıl Türkiye'ye giren Rus turist sayısı geçen yıla göre yüzde 5.7 büyüme göstererek 4.5 milyon kişiyi bulacak. 2015'te ise 5 milyon kişi ile Almanya'dan sonra ikinci sırada bulunan Rusya liderliğe oturacak. Rus turist zaten Avrupa'yı gözden çıkarmış durumda. Seyahat için gelecekleri 2 bölge var ya Mısır ya Türkiye" diye konuştu. (Star Gazetesi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.