Bozcaada'nın bakir koylarına 17 kiralama başvurusu

Eylül ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1/100 bin ölçekli imar planı ile gündeme gelen Bozcaada'da, bu kez de bakir koyların işletilmesinin özel şahıslara devredilmesi gündeme geldi. 2 Mayıs 2013 tarihinde yeni yönetmelik sonrası Bozcaada'nın bakir kalmış koylarını devletten kiralayarak işletmek için 17 başvuru yapıldı.

31/12/2019 23:40
Bozcaada'nın bakir koylarına 17 kiralama başvurusu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanan 1/100 000 ölçekli çevre düzeni planı ile son zamanlarda gündemden düşmeyen Bozcaada'da, bu kez de bakir koyların işletilmesinin özel şahıslara devredilmesi gündeme geldi. 2 Mayıs 2013 tarihinde yeni yönetmelik sonrası, yatırımcılar Bozcaada'nın bakir koyları için başvurular gerçekleştirdi. Bozcaada'nın dünyaca ünlü Ayazma, Sulubahçe, Habbele, Beylik gibi bakir kalmış koylarını devletten kiralayarak işletmek için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne 17 başvuru yapıldı. Ayrıca Çanakkale'nin başka yerlerindeki SİT alanı koylar için de 4 başvuru yapıldığı öğrenildi. Böylece toplam başvuru sayısı 21 oldu.

BOZCAADA ‘BETONADA’ OLUYOR

Bozcaada'nın doğal güzellikleri ve tertemiz deniz suyuyla ünlü koylarından biri olan Beylik Koyu'nu ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde 4-C kadrosuyla (geçici personel) çalışan işçi Zahit Ulaş'ın yıllık 30 bin liraya kiralaması dikkat çekti. Bu konuda konuşmak istemediğini belirten Ulaş'ın, yeni yılda emekliye ayrılacağı ve kendisine bir iş kurmak için böyle bir girişimde bulunduğunu söyledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.