Booking olayında Skal da potaya girdi

Uluslararası online rezervasyon sitesi Booking.com'un, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) mahkemeye başvurusuyla Türkiye'deki faaliyetlerinin durdurulmasına bir itiraz da, dünyanın ilk ve tek uluslararası turizm örgütü olan Skal'dan geldi.

31/12/2019 23:40
Booking olayında Skal da potaya girdi

DHA’nın sorularını yanıtlayan Skal Antalya Kulübü Başkanı Dinçer Sarıkaya, Booking.com’un Türkiye faaliyetlerinin durdurulmasıyla ilgili olarak, “Bu karardan kaç yatırımcı, kaç turizmci, kaç turizmci ailesi ve kaç yurtiçi seyahat edecek vatandaşımızın olumsuz etkilendiğini öğrenmek için önümüzdeki ay imza kampanyası başlatacağız" dedi.

Booking.com’un Türkiye faaliyetlerini durdurma kararını, "Dere yatağının yolunu değiştirmeye" benzeten Dinçer Sarıkaya, "Yolu ne kadar değiştirirseniz değiştirin, dere akmaya devam edecek hatta, şiddetli bir yağışla, önünde ne varsa sürükleyip eski yatağına geri dönecektir" dedi.

Uluslararası Skal Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu'na üç aday gönderen Skal Antalya Kulübü'nün Başkanı ve Limak Limra Oteli Genel Müdürü Dinçer Sarıkaya, imza kampanyası ile tüm turizmcilerin desteğini beklediğini vurguladı ve bu adım ile, daha önce hiçbir konuda tam olarak bir araya gelemeyen sektörün ve kamunun bir araya gelmesini gönülden dilediğini söyledi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) Booking.com’un aleyhine açtığı ve geçen Mart ayında sonuçlanan davada, online rezervasyon sitesinin Türkiye’de yerleşik otel konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi faaliyetlerinin durdurulmasına karar verilmişti.

Kararın ardından 6 Nisan günü, Türkiye Otelciler Birliği de (TÜROB), Booking.com aleyhine mahkemenin aldığı ihtiyati tedbir kararını durdurmak için mahkemeye başvuruda bulunmuştu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan TÜROB; Booking.com'un Türkiye otellerinin satışının durdurulması kararının, halihazırda çok zor bir dönem geçiren konaklama sektörünü daha da zor bir durumda bıraktığına dikkat çekti.

Açıklamada, Türkiye genelinde konaklama sektörünün tamamının olumsuz etkilenmesinin yanında, bu kararla birlikte özellikle pazar paylarının büyük bir kısmını Booking’den sağlayan Anadolu'da yer alan oteller ile Türkiye sathındaki küçük otellerin bir anda tüm kaynaklarının kesildiği belirtilmiş ve şöyle denilmişti:

"Hukukun üstünlüğü şüphesizdir ve Booking.com'un yasalara aykırılığı tespit edilmesi halinde yanlış/haksız rekabete yol açan uygulamalarını düzeltilmesi sağlanmalıdır. Ancak yargılama sürecinin devam etmesine karşın Booking.com’un faaliyetinin durdurulması, booking.com'dan ziyade sektörü ve vatandaşı cezalandırır nitelikte oldu. Ayrıca bu karar, uluslararası alanda ülkemize yönelik olumsuz algının oluşmasına sebebiyet veriyor. Hukukun üstünlüğünü her zaman ön planda tutan Birliğimiz, yasalara aykırı uygulamalarının giderilmesi aşamasında, sektörün tüm paydaşlarının çıkarlarının korunması gerektiğini ana ilke olarak kabul ediyor." (DHA) 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.