Bodrum, turistler için bir tutkudur

Bodrum Yalıkavak’ta yer alan ve bölgenin tanınmış otelleri arasında bulunan Club Flipper Tatil Köyü’nün Genel Müdürü Hüseyin Softa, turizmdeki gelişmeleri Turizm Yazarı Halil Öncü’ye değerlendirdi.

31/12/2019 23:40
Bodrum, turistler için bir tutkudur

Turizmci açısından umutsuz bir tablonun devam ettiğini söyleyen Softa, Bodrum’da hedefin iç pazar ya da yurtdışında yaşayan gurbetçiler olduğunu söyledi. İç  Pazar hareketli Bodrum müşterisinin bu yıl Akdeniz’i seçme ihtimalini de değerlendiren Softa, “Bodrum müşterisi için Bodrum da olmak tatilden önce gelir. Bodrumda olmayı isteyen Reaped müşteri tarzıdır. Bu iki nedeni bir araya getirdiğimizde Bodrum’dan Akdeniz’e iç pazardan müşteri kayması beklenemez” dedi.

Bodrumda sezon nasıl olacak?

Bodrum’da bu yıl nasıl bir sezon beklediklerini anlatan Hüseyin Softa, Bodrumda yeni sezona başlarken turizmcide ki umutsuz tablonun aynen devam ettiğini söyledi. Softa, “ Yurt dışında olumlu gelişme yok ve görünen iç pazar ya da yurtdışında yaşayan gurbetçiler yegane hedef. Birde Bodrumun alt sekmen turizm tesislerinde geçen sezon olduğu gibi mülteci konaklatmak olacak ki kabul edilecek bir turizm faaliyeti olmasa da maalesef konaklatanlar olmaya başladı. Yeni sezon da bir çok otel açılmayacak, özellikle birden çok oteli olan işletmeler otellerinin bir yada birkaçını açamayacak. Yine işletmeciler tasarruf tedbirlerini artıracak buda çok sayıda işsiz turizmci demek olacak.Hatta tasarruflu çalışma yöntemi dolaylı olarak esnaf içinde sıkıntı demektir.Korkarım turizmin kalitesi de bu doğrultuda düşebilir”

Bodrum’dan Akdeniz’e iç pazardan müşteri kayması beklenemez!

Son dönem iç turizmde yer alan Bodrum gibi destinasyonlardan, tatilcilerin yönlerini Akdeniz’e döndürebileceği i konusunu da değerlendiren ve bunun mümkün görünmediğini söyleyen Hüseyin Softa, “ Yurtdışı müşterisinin ülkemize gelme konusunda sıkıntılı olduğunu bilen iç Pazar müşterisi bunu bir fırsat gibi görse de son aldığımız verilere göre Antalya’da oda fiyatları %9,9 artmış durumda. Ayrıca Bodrum müşterisi için Bodrum’da olmak tatilden önce gelir. Bodrum’da olmayı isteyen Reaped müşteri tarzıdır. Bu iki nedeni bir araya getirdiğimizde Bodrum’dan Akdeniz’e iç pazardan müşteri kayması beklenemez. İç Pazar müşterisi şartlar farklı da olsa Bodrum’da olmayı tercih eder.Bu arada bu kadar sıkıntının arasında elindeki potansiyeli kaybetmek istemeyen Bodrum’lu turizmcinin gayretini de unutmamak gerekir” dedi.
 

 

Teşvik yasası 7-8 acente ve çok kapasiteli otellerle sınırlı kalmamalı!


Turizmde yaşanan sıkıntılı dönemde devletin daha çok sektörün yanında olması gerektiğini de ifade eden  Club Flipper Tatil Köyü’nün Genel Müdürü Softa, “ En önemli beklenti turizme devlet desteği Teşvik yasası… Bu maalesef 7-8 acente ve çok kapasiteli otellerle sınırlı kalmamalı. Turizmin genelini kapsamalı. Personel teşviği olumlu gelişme ancak bir konuda Bodrum’u da düşünmek lazım! Çünkü Bodrum’da sezon en çok 6 ay teşvik ise 9 ay çalışmayı kapsıyor. Birde devletimizde özellikle Cumhurbaşkanlığı seviyesinde bir beklentide Gurbetçilerimizin Türkiye’ye tatile gelmesini teşvik etmek.Bu tarz destekler turizm için umut ışığı olacaktır.Turizmcinin sahip çıkılma beklentisine cevap verilmiş olacak.Turizmci yılmadan mücadelesini sürdürüyor .Alternatif için her türlü masrafa razı olup fuarlarda yada alternatif ülke ziyaretlerinde satış için çabalamaktadır.Yani turizmci yola devam ediyor birazda önü açılırsa bu sıkıntılı sezonu az hasarla atlatabilir” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.