Bir şehir turizm seferberliği başlattı

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) öncülüğünde gerçekleştirilen “hepgeleceksin.com” turizm kampanyası, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ve turizm dernek ve kuruluşlarının önemli temsilcilerinin katıldığı toplantı ile başladı.

19/01/2018 16:32
Bir şehir turizm seferberliği başlattı

Eskişehir’e gelen turist sayısını ve hizmet sektörünün kazancını artırmak için Eskişehir Ticaret Odası (ETO) öncülüğünde yürütülen “hepgeleceksin.com” turizm kampanyasına start verildi.

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) öncülüğünde gerçekleştirilen “hepgeleceksin.com” turizm kampanyası, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ve turizm dernek ve kuruluşlarının önemli temsilcilerinin katıldığı toplantı ile başladı.

Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, “Eskişehir’i Çok Seveceksin Hep Geleceksin” sloganının bir turizm kampanyası neticesinde oluşturulduğunu belirterek, amaçlarının şehir ekonomisine katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

Kampanyanın gelişim süreci hakkında bilgi veren Güler, “Bunun için sömestre tatilinde Eskişehir’in daha fazla turist ağırlamasını sağlamak amacıyla, öncelikle bu alanda hizmet veren ilgili kişi ve kurumları odamıza davet ettik. Bildiğiniz gibi daha önce hayata geçirmeyi planladığımız Turizm Kümelenmesi çalışmamız var.

Bu kapsamda, İl Turizm Müdürlüğümüzü, ilçe belediyelerimizi, üniversitelerimizin ilgili öğretim üyelerini, Turizm Derneklerini,  yani TURSAB, TUROB, GÜMTOB,  SKAL gibi kuruluşları, otelcileri bir araya getirdik. Kısacası şehrin turizm alanında çalışan aktörlerini topladık. Bir dizi arama toplantısı yaptık. Beklentileri ve önerileri dinledik. Bu toplantıların sonucunda, bir tanıtım ve turizm kampanyası hazırlamaya karar verdik.

Önce kampanya dönemini ve hedef kitlemizi belirledik. 30-45 yaş aralığında,  İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya’da yaşayan, eğitimli, gelir düzeyi iyi olan, seyahat etmeyi seven, internet kullanımı yüksek, ulaşım açısından Eskişehir’e erişim potansiyeli olan çocuklu aileleri hedefledik” diye konuştu.

Hedef 2.8 milyon kişiye ulaşmak

Kampanya vasıtasıyla 2.8 milyon kişiye ulaşma hedefi koyduklarını kaydeden Güler, “Kentin özelliklerini ayrıştırmadan, bu genç ve çocuklu ailelere 19 Ocak-4 Şubat 2018 tarihleri arasına rastlayan sömestre tatilinde, konaklama ve etkinlikler özelinde cazip gelebilecek indirimler, fırsatlar ve toplu avantajlar sağlamak için girişimlerde bulunduk.

Paydaşlarımız kampanyamıza katıldılar. Eskişehir’e daha fazla para harcayan turist çekmeyi planladık. Bunun için, bu hedef kitle nezdinde ilgi çeken, akılda kalan bir sloganla bu kampanyanın kurumsal vaadini ve logosunu yaratmak için çalışmaya başladık. “Hep Geleceksin” sloganını belirledik. Bu sloganı “Eskişehir’i çok seveceksin, çocuğun çok mutlu olacak ve hep gelmek isteyeceksin” fikri üzerine, uzun vadeli bir söylem haline getirmeye karar verdik.

Ayrıca sömestre tatilinde bu kampanyanın ilk adımını atıp zaman içinde değişik vesilelerle geliştirmeyi hedefledik. Örneğin, 23 Nisan döneminde geliştirerek tekrarlamayı planlıyoruz. Ardından yaz tatilinde ve bayram tatillerinde sürdürmeyi düşünüyoruz. 

Yıl boyunca kampanyamız devam edecek. Konserler, tiyatrolar, çocuk tiyatroları, sergiler, çocuklara yönelik eğitimlerden oluşan bir program oluşturduk. 50’nin üzerinde etkinlik planladık.

Bunun için kentimizin tüm aktörleriyle temasa geçtik.  Belediyelerle de görüştük. Otel yöneticilerinin önerileriyle İstanbul, Ankara, İzmir, Konya’yı hedef kentler olarak belirledik. Proje için detayları barındıran bir web sitesi hazırladık” dedi.

Tüm dijital mecralarda gösterilecek

Hepgeleceksin.com’un tanıtımında sosyal medyaya ağırlık verileceğini kaydeden Güler, “Facebook, Instagram, Youtube ve Twitter sayfaları hazırlandı. Bu sayfalar, kampanya boyunca birebir güncelleme yapılarak geliştirilecek. Tüm dijital mecralarda gösterilmek üzere videolar hazırladık.

Bazı medyatik isimlere ulaştık, onları da kampanyamızın tanıtımına dahil ettik.  Etmeye de devam ediyoruz. Bu vesileyle şehrimizin ekonomisine katkı sağlama amacıyla planladığımız bu kampanyaya destek veren tüm kurum ve kuruluşlara,  teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.