Beypazarı’nda Oteller Birliği kurulacak

Beypazarı’nda turizm faaliyetlerini arttırmak ve ziyaretçileri en iyi şekilde ağırlamak adına “Oteller Birliği Derneği” kurulacak.

19/02/2018 22:55
Beypazarı’nda Oteller Birliği kurulacak

Tarih boyunca önemli bir yere sahip olan Beypazarı’nın, kültürel mirası tanıtımı için Beypazarı Doğal Maden Suları Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Ercan, otel yöneticileriyle bir araya geldi.

Beypazarı Doğal Maden Suları Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Ercan’ın Beypalas Otel’de verdiği kahvaltıda buluşan otel yöneticileri turizmde Beypazarı’nın ön plana çıkarılması için görüşmeler gerçekleştirdi.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Kültürel ve doğal güzelliklerinin daha iyi tanıtılması, hizmet sektörünün sıkıntıları, turizm bölgesi olarak Beypazarı’nın ön plana çıkarılması adına görüşlerin paylaşıldığı toplantıda Beypazarı’nda “Oteller Birliği Derneği’nin” kurulacağı sinyalleri verildi.

BEYPAZARI’NDA KÜLTÜREL MİRAS

Tarihte İstanbul-Bağdat yolu üzerinde ticaret merkezi olarak önemli yer edinmiş olan Beypazarı; Hitit, Frig, Galat, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu kültürlerinin mirasları ve Osmanlı devletinden kalma tarihi Beypazarı Konakları’nın dokusu korunuyor gelecek kuşaklara aktarılıyor.

Bölge halkı yıllar boyu gümüşü, bakırı, demiri, deriyi, ipeği işleyerek geçimlerini sağlıyor, kültürel sanat eserlerini de yaşatmaya katkı sağlıyor. Doğal bitki örtüsü ve tarihi kalıntılarının turizme zemin hazırlayan yapısının yanında; maden suyu, 80 katlı baklavası, tarhana, yalkı, bici, göce, perçem, yarımca, güveci, bazlama ekmeği, tohma, şerit, uruş kapaması, Beypazarı kurusu, Beypazarı sucuğu, ebesüt, höşmerim ve havuç lokumu lezzetleriyle damak keyfinden de söz ettiriyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.