Bentour uçak teşviklerini seyahat acenteleri ile paylaşacak

Bentour Reisen, Turizm Bakanlığı'nın Türkiye satışları için verdiği teşviği Türkiye’ye turist gönderen seyahat acenteleri ile paylaşmayı kararlaştırdı.

31/12/2019 23:40
Bentour uçak teşviklerini seyahat acenteleri ile paylaşacak

Bentour'un CEO'su Deniz Uğur konuyla ilgili olarak, "Özellikle satış sitelerinde Türkiye destinasyonunu pazarlamak için yüksek bir motivasyon gerekiyor. Türkiye hakkında müşterilere bilgi vermek ya da tatil için ikna etmek, önceki dönemlerden daha zor. Bu nedenle, bakanlığın operatörlere verdiği  teşvikleri seyahat acenteler ile paylaşmaya karar verdik” dedi.

Bentour, çift hanelerde seyreden seyahat acente hakkedişlerine ilaveten, çocuklar da dahil olmak üzere her yolcu için “Türkiye Bilgilendirme Bonusu” adı altında ilk etapta Ocak, Şubat ve Mart ayı için yapılan rezervasyonlarda turist başına 10 Euro ödeyecek.

Kararı 6 hafta önce alınan uygulamanın teknik altyapısı başarılı bir şekilde hazırlandı. Talep edilmeden ek provizyonun seyahat acentelere ödenmesi de sistemlere tanımlandı.

Bakanlıktan ödenen teşvikleri seyahat acente partnerleri ile paylaşan Bentour Reisen, şimdiye kadar bu anlamda bir uygulamayı hayata geçiren tek tur operatörü oldu. Bakanlık her charter uçuşa, kontenjan ve doluluklar ile ilgili bazı kriterler yerine getirilmiş olması şartı ile 6000 Dolar ödeme yapıyor. Teşviklerin bir bölümü destinasyonda temsilci incoming acente ile paylaşılıyor. Bentour Reisen örneğinde ise, teşvik ödemesinin bir bölümü seyahat acentelerine ödenmiş olacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.