Belgeli konaklama tesisi sayısı artıyor

Türkiye kitle turizminin en çok gerçekleştiği 10 Avrupa ülkesi arasında sahip olduğu değerlerle ilk 5 içinde yer alıyor. Yabancı ziyaretçi sayısı açısından da Türkiye 4. sırada, paket turlarda ise 2. sırada bulunuyor.

31/12/2019 23:40
Belgeli konaklama tesisi sayısı artıyor

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik krizler ve komşularındaki iç karışıklıklara karşın turizmde hedeflerine adım adım ilerleyen Türkiye'de bu yıl da turizm rakamlarının yükselişini sürdürmesi bekleniyor. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, turizm sektörünün 2014'ten umutlu olduğunu söyledi.

Turizmde yıl başından bu yana sevindirici rakamlara ulaşıldığını belirten Ayık, "Türkiye'ye yılın 3 ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 3,2 artarak 4 milyon 350 bin 979 kişi oldu. Ülkemiz geçen yılın aynı döneminde 4 milyon 214 bin 348 kişi ağırlamıştı. Türkiye geneli yaklaşık yüzde 10 artıyla gidiyor şu ana kadar. Yani daha şimdiden geçen yılki ziyaretçi sayısından yüzde 10 daha fazla turist misafir ettik. Bu da olumlu bir rakam. Biz 2013 rakamlarına benzer bir trendin bu yıl da yaşanmasını bekliyoruz" dedi.

Erken rezervasyonda hedef 10 milyon tatilsever

Osman Ayık, yılın ilk çeyreğinde, Almanya'dan gelenlerin sayısının yaklaşık yüzde 17 düşerek, 466 bine gerilediğini dile getirdi. Rusya pazarından sağlanan artışın ise yaklaşık yüzde 6 olduğunu kaydeden Ayık, en belirgin artışın yüzde 60 ile İran pazarında yaşandığını, İsrail pazarının da yüzde 24 büyüdüğünü anlattı.

Yerli turist için uygun fiyatlara tatil imkanı sunan erken rezervasyon kampanyasının son dönemine girildiğini hatırlatan Ayık, kampanyanın altı yıldır başarılı şekilde sürdürüldüğünü ve vatandaşın talebinin her geçen yıl daha da arttığını bildirdi. Ayık, "Biz önümüzdeki yıllarda yaklaşık 10 milyon vatandaşımızı erken rezervasyonla tatil yaptırmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Belgeli konaklama tesisi sayısı artıyor

Öte yandan Türkiye kitle turizminin en çok gerçekleştiği 10 Avrupa ülkesi arasında sahip olduğu değerlerle ilk 5 içinde yer alıyor. Yabancı ziyaretçi sayısı açısından da Türkiye 4. sırada, paket turlarda ise 2. sırada bulunuyor.

Ayrıca turizmde atılan adımların meyvesini alan turizmci de yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda ülke genelindeki belgeli konaklama tesisi sayısı da son bir yıl içinde 3 bini aştı.

Sağlık turizminde yüzler gülüyor

Yine aynı dönemde sağlık turizmi harcamalarında da önemli bir yükseliş görüldü. Yılın ilk çeyreğinde, sağlık amaçlı ziyaretçi girişleri yüzde 56 arttı. Bu dönemde, harcamalar da yüzde 58 artarak 167 milyon dolara ulaştı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.