Batman'da fiyat değil, hizmet yarışı yapıyoruz

Tarihi, zengin kültürü ve eşsiz lezzetleriyle Güneydoğu'nun en özgün şehirlerinden biri olan Batman, turizm atağı başlatıyor.

17/01/2018 03:22
Batman'da fiyat değil, hizmet yarışı yapıyoruz

Tarih ve kültür turlarında acentelerin ilgi odağı olan Batman, tarih ve kültür değerleri ve eşsiz doğasının yanı sıra, zengin mutfağıyla da tercih sebebi oluyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği (GATOB) Başkanı Hüseyin Aslan, Batman'ın turizm atağı başlattığını söyledi. Aslan, "Batman'da konaklama sektörü, ortak hareket etme bilinciyle işini yapıyor. Sabit fiyat garantisi veriyoruz. Rekabet ortamını kaldırdık, hizmette rekabeti başlattık.

Biz fiyat değil, hizmet yarışı yapıyoruz

Batman'da konaklama sektörü, en üst seviyede hizmet garantisiyle müşteri memnuniyeti sağlıyor. Biz, fiyat değil hizmet yarışı yapıyoruz" dedi.

Türkiye’nin hemen her şehrinin olduğu gibi Batman ilinin de kendine has yöresel lezzetleri bulunduğunu hatırlatan Hüseyin Aslan, Gastoronomi Turizmi oyuncularının içinde Batman’ın da bulunduğunu vurguladı.

En meşhur lezzetlerimiz

"Sebze yemeğinden et yemeğine, salata çeşitlerinden tatlılarına kadar Batman, kendini diğer şehirlerden ayırmaktadır. Güneydoğu'nun yöresel tüm yemeklerini, Batman mutfağında görmek mümkündür. Batman, bulunduğu coğrafi şartlar itibariyle zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Çoğunlukla et ve et ürünlerinden oluşan bir mutfağa sahibiz. Gastronomi turizminde iddialıyız" diyen Hüseyin Aslan, bölgenin özel lezzetlerini şöyle sıraladı:

"Tü etli yemekler, Mumbar, Şam Böreği ve Kışlık Dolma Batman'da en çok karşınıza çıkacak lezzetler arasındadır. Yöreye özgü, çamurdan yapılan tandırlarda pişirilen tandır ekmeği ise ,Batman'ın en meşhur lezzetidir ve mutlaka denenmelidir. Gece ise, gezmeye çıktığınızda ciğer kebabını mutlaka denemelisiniz.

Damak çatlatan lezzetler

Batman denince akla ilk gelen yöresel lezzetleri sizler için sıralayalım: Ayran Çorbası (Mehir), İçli Köfte (Kütülk), İşkembe Dolması (Ur U Rovi) Kaburga Dolması, Kuru Dolma, Türlü (Tırşık), Bağısak Dolması, Çiğ Köfte, Perde Pilav, Mercimek Çorbası, Yayla Çorbası, Tandır Ekmeği, Şam Böreği."

Güneydoğu'nun misafirperverliği Real Konak Hotel'de başlar

Real Konak Hotel Genel Koordinatörü Hüseyin Aslan, Batman'a gelen herkesin Real Konak'ta konaklama deneyimi yaşaması gerektiğini ifade etti. 

Real Konak Hoteli'nin ödüllü executive şefi Muhettin Tekin ve ekibinin mevsimin taze ürünleriyle hazırladıkları Ala Carte menüsünden övgüyle bahseden Aslan, "Güne en keyifli başlangıcı, zengin kahvaltı seçeneklerinin sunulduğu açık büfe kahvaltımız ile yapabilirsiniz.

Batman’ı düşlerseniz, içinde mutlaka Real Konak da olsun

Real Konak Hoteli'n yemek menüsünde hem Türk, hem de dünya mutfaklarından lezzetler yer alıyor. Konseptini rahatlık ve samimiyet üzerine kuran Real Konak Hotel, özellikle akşam yemeklerinde unutulmaz anlar yaşatıyor ve günü huzurla kapatmanızı garanti ediyor.

Batman’ı düşlerseniz, düşlerinizin içinde mutlaka Real Konak Hotel de bulunsun. Çünkü Güneydoğu’nun misafirperverliği, Real Konak Hotel'de başlar. Gece sabaha kadar gezeceğiniz Batman, hep uyanık olarak misafirlerini bekliyor" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.