Batı Antalya’da yeni bir turizm bölgesi doğuyor

Antalya Demre’deki yeni turizm tahsis alanında 8 firma tarafından 5 bin yatak kapasiteli otel ve tatil köyleri kurulacak. Sektör temsilcileri Demre-Beymelek arasındaki turizm gelişim alanında zaman içinde 25 bin yatak kapasitesine ulaşılacağını ifade etti.

31/12/2019 23:40
Batı Antalya’da yeni bir turizm bölgesi doğuyor

Antalya Demre de Belek gibi turizm alanında cazibe merkezi olmaya hazırlanıyor. Demre Turizm Tahsis Alanı’nda 8 firma, en küçüğü 300 yatak kapasiteli olmak üzere 5 bin yatak kapasiteli otel ve tatil köyleri yapacak. Antalya’nın en önemli turizmci ailelerinden Barut Grubu otel inşaatına başlarken, Belek’te Aktay Turizm AŞ tarafından işletilen Ela Quality Oteli’ne de Demre’de kardeş otel geliyor. İnşaat sektöründe tanınan Zeynel Ceylan da tahsis alanında otel yapacak isimler arasında. ‘Diyar Demre’’ adı verilecek otelin yatak kapasitesinin 500 civarında olması hedefleniyor. Akha Turizm de bölgede 5 yıldızlı 2 otel projesini hayata geçirecek. Demre Yat Limanı projesini gerçekleştiren Zihni Üstün ve Oğulları Limited Şirketi’nin de bölgede 5 yıldızlı otel veya tatil köyü inşa edeceği bildirildi.

2 bin kişiye istihdam

Yönetim kurulu Başkanlığı’nı Ahmet Yıldız’ın yaptığı Taşdibi AŞ ile Sahil M. İnşaat Turizm Limited Şirketi de Demre’de otel yapacak. Öte yandan tahsis alanında ilk yatırımı ise armatör ve turizmci Hasan Akıncıoğlu gerçekleştirdi. Demre Turizm Yatırımcıları Birliği (DETUYAB) Başkanlığı görevini de sürdüren Akıncıoğlu’nun 300 yataklı Andriake Beach Club Oteli, İngiliz Neilson turizm şirketi tarafından işletiliyor. Hasan Akıncıoğlu, Demre’de inşaatı tamamlanarak faaliyete başlayacak otel ve yat işletmeciliği sektörlerinde en az bin 500-2 bin kişiye istihdam sağlanabileceğini bildirdi.

Faaliyete başlayan Andriake Beach Club Otel dışında 2 tahsisin daha yatırımlara başladığını belirten Akıncıoğlu, “5 tahsisin ise süre sınırlaması nedeniyle inşaatlara bir an önce başlaması gerekiyor. Demre’de yatırımlar hızla sürüyor. 8 yatırımcı yaklaşık 5 bin yatak kapasiteli 8 otel ve tatil köyü yatırımı ile Demre’de Belek gibi bir cazibe merkezi ortaya çıkaracak” dedi.

Demre yaylalarında 9 ay golf oynanabilir

Demre’de 750 yat kapasiteli marinanın da yapılmaya başlandığını kaydeden Hasan Akıncıoğlu, “Demre’de 5 bin yataklı turizm yatırımı bulunuyor ama bu kapasitenin en az 3 katı otel yapılacak turizm alanı var. Beymelek ile Demre arasında 25 bin yataklı bir turizm gelişim alanı mevcut. Demre’de diğer bölgelerdeki gibi betonlaşma yanlışına düşülmeyecek. Yüksek yapılara yer yok. Oteller 4 kat, tatil köyleri ise 2 kat yüksekliği geçemeyecek. Yapılaşma düşük emsali olduğu için betonlaşma olmayacak. Batı Antalya bölgesinde 3. Havaalanı yapılmasıyla birlikte bölgede golf turizmi de gelişecek.

Demre’de kruvaziyer liman yapılması halinde de ek 1 milyon kruvaziyer turisti bölgeye gelebilecek. Bölgeye havaaalanı yapılırsa Antalya’nın turizmdeki yeni cazibe merkezi Demre olur. Demre ve Kaş yaylalarında Golf Federasyonu ile Bakanlık birlikte yeni golf alanları araştırıyor. Antalya’da sıcaklar nedeniyle yaz döneminde golf oynanamıyor. Ancak Demre ve Kaş yaylalarında yapılacak golf alanlarında yılın en az 9 ayında golf oynanabilir” şeklinde konuştu.

Yat tesislerinde doluluk oranı %90

DETUYAB Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Demre’de şu anda bin nitelikli yatak kapasitesi bulunduğunu belirterek, “Bölgemizdeki tesislerde sıkıntı yok. Otellerin dolulukları yüksek. Bölgeye en çok İngiliz, Alman ve Benelüx ülkeleri vatandaşları geliyor. Tesislerin ortalama doluluklarında düşüş beklenmiyor. Demre’ye her yıl Noel Baba Kilisesi nedeniyle 750 bin dolayında günü birlik turist geliyordu. Rus, Ukraynalı ve BDT ülkeleri turistlerinin rağbet gösterdiği günübirlik Demre gezilerine bu yıl kriz nedeniyle daha az rağbet olacaktır. Bu yıl bu kapasitenin 500 bine kadar düşmesi bekleniyor. Bölgemizde ayrıca yat turizmi gelişmiş durumda. Finike, Kaş ve Üçağız limanlarına gelen yat kapasitesinde düşüş olmaz. Bölgedeki yat tesislerinin doluluk oranı yüzde 90 civarında” dedi. (Fikri Cinokur)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.