Bakanlıktan kongre turizmi atağı

Turizm Bakanlığı, sağlıktan bilişime pek çok sektörün dünya kongrelerinin Türkiye’de düzenlenmesi için kampanyalara başladı. Amaç 2018 yılında kongre turizminde büyük atak yapmak.

13/02/2018 14:01
Bakanlıktan kongre turizmi atağı

Kültür ve Turizm Bakanlığı kongre turizmi için harekete geçti. Bakanlık 2018’de Türkiye’yi kongre turizminin başkenti yapmak için uluslararası etkinlikler düzenleyecek ve pekçok fuara katılacak. Turizmde çeşitliliği artırmak amacıyla düğmeye basan ve bu çerçevede deniz turizminin yanı sıra, dağ, yayla, sağlık, gastronomi gibi turizm türlerini geliştirmek amacıyla eylem planları hazırlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, alternatif turizm türleri için kolları sıvadı.

Yelda Gökdağ imzalı habere göre Bakanlık, dünyanın pek çok ülkesinde katılacağı ve destek vereceği fuarlarla Türkiye’nin kongre turizminde neden tercih edilebileceğini avantajlarıyla anlatmasına katkı sunacak.

Tanıtıma yükleniyor

Türkiye kongre turizmine yönelik çalışmaları çerçevesinde kongre turizminde sektörün çatı kuruluşu Uluslararası Kongre Konvansiyonlar Birliği toplantısına ev sahipliği yapacak. Sektörün devlerini bir araya getirecek toplantı 14-18 Şubat 2018 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı toplantıya bizzat destek verecek.

4 ÜLKEDE 4 FUAR

Şirketler 2018’de 4 ayrı ülkede 4 ayrı fuara katılarak Türkiye’nin tanıtımını gerçekleştirecek. Bu çerçevede mayıs ayında Almanya’da düzenlenecek IMEX Frankfurt Kongre Fuarı’na katılım sağlanırken, kasım ayında Barcelona’da İBTM kongre turizm fuarına, haziran ayında Hong Kong’daki ITE&MICE kongre fuarına katılacak. Ekim ayında Las-Vegas’taki fuara çıkarma yapacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.