Bakanlıktan kargo isyanı!

Tarihi eser kaçakçılığına konu olan eserlerin hakim ve savcıların bilir kişi incelemesine kargoyla gönderilmesi Kültür ve Turizm Bakanlığını harekete geçirdi.

31/12/2019 23:40
Bakanlıktan kargo isyanı!

Tarihi eser kaçakçılığına konu olan eserlerin hakim ve savcıların bilir kişi incelemesine kargoyla gönderilmesi Kültür ve Turizm Bakanlığını harekete geçirdir.Tarihi eser kaçakçılığı ile ilgili davalarda, hakim ve savcılar suç delili olan eserlerin tarihi eser olup olmadığını öğrenmek için bilir kişi raporuna ihtiyaç duyuyor. Bilir kişi raporu için eserlerin kargoyla veya postayla gönderilmesi eserlerin hasar görmesine sebep oluyor. Bu durumdan dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı 11 Mart tarihinde Adalet bakanlığına bir yazı yollayarak bu uygulamadan vazgeçmelerini talep etti.  

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Adalet Bakanlığına gönderdiği yazıda; Kültür ve Doğa Varlıklarını Koruma Kanunu çerçevesinde düşünüldüğünde el kolulan tarihi eserlerin bir zarar görmesini önlemeyi amaçladıklarını ve bu nedenle en yakın müze müdürlüğüne gönderilmesini talep etmişlerdir. Öncelikle müze uzmanlarınca incelenip gerek duyulmasının ardından bilir kişi incelemisine gönderilmesinin daha uygun olacağı belirtilmiş.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.