Bakanlık'tan Rus turiste karşı 'Gurbetçi' kampanyası

Antalya'nın en önemli turizm pazarı olan Rusya ile yaşanan uçak krizinin etkilerini telafi etmek isteyen Türkiye, alternatif pazarlar arasına gurbetçi Türkleri de ekliyor.

31/12/2019 23:40
Bakanlık'tan Rus turiste karşı 'Gurbetçi' kampanyası

Turizm sezonunda Rusya pazarında yaşanması beklenen açığa karşı gurbetçi vatandaşlara yönelen Kültür ve Turizm Bakanlığı, 'Bu yıl tatile Türkiye'ye' sloganıyla kampanya başlatacak.

Antalya'nın en önemli turizm pazarı olan Rusya ile yaşanan uçak krizinin etkilerini telafi etmek isteyen Türkiye, alternatif pazarlar arasına gurbetçi Türkleri de ekliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Rus pazarına alternatif olarak EXPO 2016'dan sonra yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik bir dizi çalışma başlatacağı öğrenildi.

KAMPANYA ADRESLERİ

Sabah'tan Talat Öztuzsuz'un haberine göre, bu amaçla Almanya başta olmak üzere Türklerin yoğunlukta yaşadığı Avrupa ülkelerinde 'Bu yıl tatile Türkiye'ye' sloganıyla tanıtım atağı gerçekleştirilecek. Tanıtımların yurt dışındaki 5 milyonu aşkın Türk vatandaşının, yaklaşık 4 milyonunun yaşadığı Batı Avrupa ülkeleri, 300 bininin yaşadığı Kuzey Amerika, 200 bininin yaşadığı Ortadoğu ve 150 bininin yaşadığı Avustralya'da yapılacağı ifade edildi.

Tanıtım faaliyetinin ağırlığını ise Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya, Belçika, İsveç, İngiltere, Danimarka, İsviçre, Rusya, ABD, Kanada, Avustralya, Norveç, İtalya, Finlandiya, Polonya, İspanya, Romanya, Macaristan gibi ülkeler oluşturacak. Kampanyadaki asıl hedefin Rusya lideri Vladimir Putin'in vatandaşlarına "Tatile Türkiye'ye değil Soçi'ye gidin" çağrısına cevap niteliği taşıyacağı da vurgulandı. Gurbetçilerin bu çağrıya, "Ben tatile bu yıl Antalya'ya gidiyorum" cevabı vermeleri halinde Putin'e iyi bir cevap verilmiş olacağı belirtiliyor.

DİREKT UÇAK SEFERİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yurt dışında yaşayan Türklere yönelik kampanyanın devreye girmesiyle birlikte Türk Hava Yolları'nın da elini taşın altına koyması için yeni bir çalışma yapacağı ortaya çıktı. THY'nin başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Körfez ülkeleri ve Uzakdoğu'dan Antalya'ya direkt uçak seferleri başlatacağı ifade ediliyor. Projeyi desteklediklerini belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, özellikle Avrupa'da yaşayan Türklerin turizm için çok önemli bir potansiyel olduğunun altını çizerek, "Her yıl milyonlarca soydaşımız Türkiye'ye akrabalarını görmeye geliyor. Bu soydaşlarımızı tatil için de Türkiye'ye çekmeliyiz" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.