Bakanlıktan sürpriz İstanbul atağı

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Çalıştayı düzenleyeceklerini açıkladı.

15/01/2018 14:57
Bakanlıktan sürpriz İstanbul atağı

“Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı’nın tam oturmamış olmasına rağmen Gelibolu bölgesini koruduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, İstanbul’da Tarihi Yarımada için de benzeri, yasalarla donatılmış kuvvetli yetkiye sahip bir kurum gerektiğini söyledi

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Çalıştayı düzenleyeceklerini açıkladı. Gazete Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre, birkaç ay içinde büyük bir İstanbul Çalıştayı yapacaklarını, bu konuda belediyeler ve İstanbul Üniversitesi ile hazırlıkları sürdürdüklerini belirten Kurtulmuş, İstanbul’un yeniden diriltilmesi gerektiğini söyledi.

Çalıştayda, ilgili herkesin, mimarların, özellikle şehir planlayıcıların, sanat ve estetik alanıyla ilgili insanların, İstanbul’un kadim kültürünü bilen insanların bir araya geleceğini kaydeden Kurtulmuş, “Ümit ediyorum ki oradan en azından bize ışık tutacak bir eylem planı ortaya çıkacak” dedi.

İstanbul’un bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini belirten Bakan Kurtulmuş, “Özellikle Tarihi Yarımada’nın yasalarla donatılmış kuvvetli yetkiye sahip olan bir tarihi alan başkanlığı şeklinde yönetilmesinin daha doğru olduğu kanaatindeyim.

Biliyorsunuz Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı diye bir yer var, henüz tam oturmuş değil ama sonuçta şu haliyle bile o alan başkanlığının varlığı Gelibolu bölgesini, o savaşların geçtiği bölgeyi çok büyük oranda koruyor” diye konuştu.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.