Bakan Kurtulmuş Travel Turkey'den moral dağıttı

Bu yıl 11'incisi düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi'nin açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla gerçekleştirildi. Kurtulmuş, fuarın açılış konuşmasında, turizm sektörünü geriye götüren sıkıntıların ortadan kalktığını belirterek, "O defterler kapandı" dedi.

07/12/2017 16:04
Bakan Kurtulmuş Travel Turkey'den moral dağıttı

İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen fuarın açılışında bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin dünya turizminde üçüncülüğe oynadığına vurgu yaparak, sektörün son yıllarda yaşadığı sıkıntılı süreci de geride bırakmaya başladığını ifade etti.

Konuşmasında Türkiye'nin güzelliklerine vurgu yapan Bakan Kurtulmuş, “Turizmde elimiz çok güçlü. Dünyada bu kadar balonun bir arada havaya çıktığı başka bir yer yok. Türkiye, birçok önemli değere sahip... Örneğin, Türkiye sınırları içerisinde yer alan “Troya” dünya tarihinde en önemli uygarlıklardan biridir. 2018’i Troya Yılı olarak kutlayacağız ve bu kapsamda düzenlenecek etkinliklerin dünyada gündeme geleceğini hatırlatmak isterim" diye konuştu.

Turizm stratejik öneme sahip

Turizm sektörünün stratejik öneme sahip olduğunu ifade eden Bakan Numan Kurtulmuş, turizm sektörünün dünya barışı için de çok önemli olduğunu işaret etti.

Konuşmasında turizmcilere moral de dağıtan Bakan Kurtulmuş, sektörü geriye götüren sıkıntıların geride kaldığını söyledi.

O defterler kapandı

Kurtulmuş şöyle konuştu: "Bir takım terör saldırıları ve darbe girişimi, bölgedeki istikrarsızlıklar, Avrupa'daki seçim çalışmaları nedeniyle Türkiye turizminin geçtiğimiz dönemde geriye gittiğine dikkat çeken Bakan Kurtulmuş, “Şimdi o defterler kapandı. İlk 10 ayda tüm rakamlar son derece sevindiricidir. 12 ayda 31.4 milyon turist, 26 milyar Dolar turizm gelirine ulaşacağız.” 

Türkiye turizmini yeni pazarlara açacaklarını bir kez daha hatırlatan Bakan Numan Kurtulmuş; geleneksel pazarların canlandırılmasının yanı sıra Çin, Hindistan, Endonezya, Malezya ve Güney Kore gibi ülkelere ulaşarak bu ülkelerle turizm ilişkilerini geliştireceklerini söyledi.

2023 hedefleri neler?

Dünya turizminde Türkiye’nin marka oyuncu olmaya devam edeceğini vurgulayan Bakan Kurtulmuş, turizmde 2023 yılı hedeflerini de açıkladı.

Kurtulmuş şöyle dedi: “Turizm alanında dünya üçüncüsü olmak için bütün hazırlıklarımızı yapacağız. 50 milyon turist, 50 milyar Dolar turizm geliri hedefini yineliyoruz. 644 Dolar olan turist başına düşen ortalama gelirlerimizi 1000 Dolara çıkarmak için elbirliğiyle çalışacağız.”

Ulusoy'dan veda konuşması

Travel Turkey Fuarı'nı İstanbul'dan İzmir'e taşıma kararını nasıl aldıklarını anlatarak konuşmasına başlayan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na bugüne kadar fuara verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Başaran Ulusoy, "2 ay sonra görevi bırakmak üzere olduğum şu günlerde İzmir'de güzel hatıralarım oldu. Bundan sonra bu fuarı şahsi olarak destekleyeceğim" dedi.

Fuarın açılışında Hürriyet Gazetesi Reklam Direktörü Zeynep Tandoğan, THY Yurtiçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticare Bakanlığı Hukuk İşleri Müdürü Taras Krykun, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş da birer konuşma gerçekleştirdi.

36 ülke ve 54 ilden toplam 1284 katılımcının yer aldığı, bugün başlayan fuar, 10 Aralık tarihinde sona erecek.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.