Bakan Kurtulmuş 2018 turizm hedeflerini açıkladı

Turizm Bakanı Kurtulmuş, “Almanya, İngiltere, Rusya, Ukrayna ve diğer ülkelerden geri dönüşler çok iyi, rezervasyonlar yüzde 40 arttı. 38 milyon turist, 30 Milyar Dolarla rekor hedefliyoruz” dedi.

14/01/2018 00:12
Bakan Kurtulmuş 2018 turizm hedeflerini açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’yi 2017’de 32,4 milyon turistin ziyaret ettiğini belirterek, “Rekor 2014 yılındaydı. Bu yıl, 2014 yılını zorlayacağımızı, hatta geçeceğimizi ümit ediyorum. 38 milyona yakın turist hedefimiz var, bunun 30 milyar dolara yakın gelir bırakmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

“2016- 2017’de neredeyse dip yapmış turizm sektörümüzün 2017’de olağanüstü büyük bir hızla dönüş yapmış olması, yeniden eski rakamlarına doğru yükselmiş olması sevinç vericidir” diyen Bakan Kurtulmuş, 2017’de 32,4 milyon turistin Türkiye’ye geldiğini ve böylece yaklaşık 26 milyar dolar turizm geliri elde ettiklerini kaydetti.

YENİ REKOR KIRILACAK

Akşam'da yer alan habere göre, turist sayısında rekorun 2014’te olduğunu belirten Kurtulmuş, “Bu yıl, 2014 yılını zorlayacağımızı, hatta geçeceğimizi ümit ediyorum. 38 milyona yakın turist hedefimiz var, bunun 30 milyar dolara yakın gelir bırakmasını ümit ediyoruz. Almanya, İngiltere, Rusya, Ukrayna ve diğer ülkelerden erken zervasyonlarda yüzde 40 artış var.  İyi bir turizm sezonunu geçirececeğiz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE ROL BELİRLEYİCİ

Kurtulmuş, 2017 yılında gerçekten Türkiye’nin rol belirleyici, uluslararası ilişkilerde sonuç alıcı birtakım müdahaleleri ve adımları olduğunu belirterek, Kuzey Irak’taki referandumu, Kudüs konusundaki gösterdiği başarıyı anlattı.

Her yıl Anadolu tanıtımı

Türkiye’nin dünyanın en büyük, en zengin arşivi, kütüphanesi olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, Anadolu’nun büyük medeniyetler beşiği olduğunu vurguladı. Kurtulmuş, “Çanakkale’de Troya yılını başlattık. Hem Troya’nın hem de Türkiye’nin tanıtılması için gayret edeceğiz ve her yıl Anadolu’daki başka bir varlığın tanıtılmasını sağlayacağız” diye konuştu.

GÜCÜNÜ YÜKSELTİYOR

“Bazı çevrelerin, Türkiye düşmanlığı, İslam karşıtlığı, yabancı düşmanlığı gerekçeleriyle Türkiye’yi hedef tahtası haline getirmiş olduğu bir ortamda, bizim  zenginliklerimiz, tarihi birikimlerimiz üzerinden iyi bir Türkiye algısı oluşturulması ve

İslam karşıtlığı akımların bertaraf edilmesi için de bunu bir yumuşak  güç olarak kullanmayı hedefliyoruz ve kullanıyoruz” açıklaması yapan Kurtulmuş, “Türkiye ekonomik ve siyasi istikrarını sürdürdükçe her alanda atılım yapacaktır. Teknolojide, ekonomide, siyasette, uluslararası ilişkilerde, turizmde Türkiye çok daha güçlü bir ülke olarak ileriye gidecektir” ifadelerini kullandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.