Bakan Avcı turizmde yükselişin tarihini açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Turizm sektöründe 2017 yılının toparlanma yılı olacağı ve asıl büyümenin 2018’de yaşanacağını söyledi.

31/12/2019 23:40
Bakan Avcı turizmde yükselişin tarihini açıkladı

Bakan Nabi Avcı, Rusya ile yaşanan siyasi krizin atlatılması sonrası turizm sektöründe hareketlenmelerin başladığını belirterek, bu durumun diğer ülkelerden gelen turistler için de olumlu referans olduğunu söyledi. Kaan Zenginli imzalı habere göre, turizm sektöründe 2017 yılının toparlanma yılı olacağı ve asıl büyümenin 2018’de yaşanacağını söyleyen Avcı “Rusya pazarını kazanmak çok önemli. Çünkü dünyada ‘Ruslar geldiğine göre Türkiye’de tatil yapmak için bir sorun yok’ diye görülüyor.

Kısacası Rusya’nın referansı turizmi canlandıracak. İşler yoluna girmeye başladı. Önümüzdeki sezon turizm sektörünün kayıplarını telafi edeceği, bir sonraki yıl da yükselişe ve büyümeye geçeceği bir yıl olacak. Sektör açısında da önemli. Turizm yatırımcıları da yatırımlarını askıya almıştı. Önümüzdeki yıldan itibaren yeni yatırımlar da görmeye başlayacağız” diye konuştu.

İstanbul Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) üzerinden yürütülen tartışmalara dair de konuşan Avcı şunları söyledi: “Bazı kesimler AKM’nin yıkımının ideolojik olduğunu zannediyor. Bu doğru değil. Daha önce de söylediğimiz gibi bina yıkılmak üzere. Zaten estetik bir mimariye sahip değil. Bu yüzden yıkarak, yerine opera binası yapacağız.”

TURİZM GELİRİ 8 MİLYAR DOLAR’I GEÇTİ

Türkiye’nin turizm geliri, bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32.7 azalarak, 8 milyar 277 milyon 9 bin dolara geriledi. Turizm gelirinin yüzde 71.6’sı yabancı ziyaretçilerden, yüzde 28.4’ü ise yurt dışında ikamet eden vatandaştan elde edildi. Söz konusu dönemde yapılan harcamaların 6 milyar 647 milyon dolarını kişisel harcamalar oluşturdu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.