Bağlıkaya: Başaran Ulusoy'un havayolu şirketi var

TÜRSAB Başkan adayı Firuz Bağlıkaya, Side’de düzenlediği kahvaltılı toplantıda, Manavgat-Side BYK Başkanı Ahmet Özden ve 75 acenta temsilcisiyle bir araya geldi.

31/12/2019 23:40
Bağlıkaya: Başaran Ulusoy'un havayolu şirketi var

Sektör sorunlarının konuşulduğu toplantıda, seyahat acentalarının tur ve transfer konusunda yaşadığı güçlüklere de değinen Firuz Bağlıkaya, “Kendi araçlarımızla transfer yapamaz hale geldik. Kurum olarak bu duruma itiraz etmiyor, derdimizle uğraşmıyorlar. Seçim gezisi yapıyorlar. Hakkımızı ve hukukumuzu korumak yerine koltuğu korumaya çalışıyorlar” diyerek, mevcut yönetimi sert bir dille eleştirdi.

Seyahat acentalarını havayolu şirketleri karşısında güçlü bir hale getireceklerini ifade eden Başkan adayı Bağlıkaya, “Havayolu şirketlerine karşı da hakkımızı korumuyorlar. Bilet acentaları kan ağlıyor. Mevcut başkanın ortak olduğu havayolu şirketi var. Havayolu şirketine ortak olan birisi, hava yolları karşısında sizin hakkınızı nasıl korusun?” dedi.

TÜRSAB’ı, üyelerinin menfaati doğrultusunda çalışan, saygın ve itibarlı bir yapı haline getireceklerinin sözünü veren Firuz Bağlıkaya, “Maalesef,  kongrelerimize yıllardır Cumhurbaşkanı, Bakan veya Müsteşar gelmiyor. Neden? ‘Ticaret yapıyor, bizim işimizle uğraşmıyor sunuz’ diyoruz.

 Tur ve transferi kendi araçlarımızla yapacağımıza söz veriyoruz. Tur operatörlerinin altında çalışan acentaların aldığı komisyonları düzenleyeceğiz. Taban fiyatları belirleyeceğiz. Kimsenin ezilmesine izin vermeyeceğiz. Meslektaşlarımızın haklarını sonuna kadar koruyacağız” açıklamasında bulundu.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.