Türkiye olağanüstü bir tatil ülkesi

İngiliz tur operatörü Thomas Cook’un bu yıl Türk turizminden beklentisi yüksek.

10/03/2018 21:44
Türkiye olağanüstü bir tatil ülkesi

İngiliz tur operatörlülerinden Thomas Cook’un üst yöneticisi (CEO) Peter Fankhauser, Türkiye’nin olağanüstü bir tatil ülkesi olduğunu belirterek, “Kibar insanlar, mükemmel kalite, çok iyi bir servis, güzel sahiller, çok kültür. Turistin arzu ettiği her şey Türkiye’de var” dedi.

Akşam'da yer alan habere göre, Türkiye’de özellikle bu yıl rezervasyonların arttığına işaret eden Fankhauser, “Türkiye’nin muazzam potansiyeli var. Thomas Cook olarak çok güçlü bir şekilde farkı kapatıyoruz. 2015 öncesi seviyemize yaklaştık sayılır” dedi.

GÜZEL BİR DÖNEM VAR

Fankhauser, Türkiye’deki gelişmeden çok memnun olduklarını ifade etti. Şirket olarak müşterilerin gönlünü kazanmak istediklerini vurgulayan Fankhausen, “Bu, tur operatörü olarak bizim ve ev sahibi ülke olarak Türkiye’nin bitmeyen bir görevi. Elbette altyapıya, havalimanlarına ve ulaşıma yatırım da. Bunlar olursa o zaman Türkiye’nin önünde çok güzel dönem var” değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE ÇOK POPÜLER

Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig de, turizmde Türkiye’nin giderek popüler ülke olduğunu belirterek, “2017’de rezervasyon ve satış sayıları açık bir şekilde yükseldi. Özellikle de 2018 yılındaki tüketici durumu çok memnuniyet verici. Şu an bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla satışlar iki katına çıktı. Burada bir geri dönüş havası var” ifadesini kullandı.

OTELLER BİRİNCİ SINIF

Alman turistlerin  Türkiye’nin tatil ülkesi olarak çok sevildiğini anlatan Fiebig, “Almanlar Türklerin ev sahipliğini seviyor. Otellerde, fiyat hizmet ilişkisi çok iyi, özellikle ailelere yönelik her şey dahil tekliflerde. Oteller birinci sınıf” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.