ATM Dubai'de Türkiye Şov

Ortadoğu ve Körfez ülkelerinin buluşma noktası ATM Dubai Turizm Fuarı'nda en çok ilgi gören ülke, dev standıyla Türkiye oldu.

31/12/2019 23:40
ATM Dubai'de Türkiye Şov

Ortadoğu’nun en prestijli tanıtım fuarlarıdan Arabian Travel Market, bugün sona eriyor. Arap turistlerin Türkiye’de en çok ziyaret ettiği destinasyonların yer aldığı 700 metrekarelik dev tanıtım standı ile Türkiye, fuarın en çok ilgi gören ülkesi oldu. Dubai Emirliği Veliahdı Hamdan b. Muhammed b. Raşid el-Maktum tarafından açılışı yapılan Arabian Travel Market 2016’da LED ekrana yansıtılan Home of görselleri ile Türkiye, Arapları tanıtım standına çekti.

Geleneksel el sanatlarımızdan ebru sanatı sunumunun da yapıldığı fuarda Karadeniz ve Marmara ana tema olurken, Akdeniz bölgesi ile Kapadokya’da öne çıkan diğer destinasyonlar arasında yerini aldı.

Ortadoğu ve Körfez Ülkelerinin Buluşma Noktası

Ortadoğu ve körfez ülkelerinin turizm borsası olarak nitelendirilen Arabian Travel Market 2016 yoğun katılım oranıyla Türk turizmcileri de memnun etti. Tüm görkemiyle ziyaretçileri içine alan Türkiye standının bulunduğu 7 numaralı koridorda, altı kalkınma ajansının yanı sıra 25 sektör temsilcisi de yerini aldı. Ankara, İstanbul Ticaret Odaları ile çok sayıda seyahat acentesi ve konaklama tesisinin müstakil olarak katıldığı fuarda, Arap ülkeleri ile Türkiye arasındaki ortak turizm projeleri görüşülürken, turizmciler de gösterilen ilgiden memnun kaldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın oluşturduğu ve Dubai Veliaht Emiri Hamdan ile bölgeden çok sayıda basın mensubu tarafından da ziyaret edilen Türkiye standında Arap Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Bender b. Fehr el-Fuheydile de görüşmeler gerçekleştirildi.

Türkiye’den Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar ve Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de katıldığı, 25 Nisan'da başlayan fuar, bugün sona erecek.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.