Atlasjet'in Londra uçuşları başladı...

İstanbul - Londra arasında tarifeli uçuşlarına başladıklarını belirten Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, bu yıl 50 bin, 2013’te de 100 bin yolcu taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Atlasjet'in Londra uçuşları başladı...

Ersoy, Atatürk Havalimanı’ndan Londra Stansted’e tarifeli uçuşlara başladıklarını belirterek, “Stansted Havalimanı Türk nüfusun yoğun olduğu bölgede. Bu da bizim için bir avantaj” dedi. Türkiye ile Londra arasında hergün ortalama 12 sefer olduğunun vurgulayan Ersoy, şunları söyledi:

“Diğer özel havayolları low - cost (düşük maliyetli havayolu taşımacılığı) yaparken biz ekonomiplus hizmeti sunuyoruz. Low - cost modelinde yolcu kendini ‘ucuza uçuyorum’ zannetse de uçak içinde oksijen hariç her şey için ek ücret ödemek zorunda. Low - cost modeliyle kıyaslanırsa bir çok şey ücretsiz olmasına rağmen yolcularımızı ekonomiplus sınıfı ile uçurarak low - cost havayolu şirketleriyle aynı fiyata bilet satıyoruz.

Airbus A320 tipi uçaklar ile yapılan Londra seferlerinde bilet fiyatlarımız 66 sterlinden başlıyor. Bu ücret seviyesini düşürmeye devam edeceğiz.” Ersoy, “Önümüzdeki dönemde İstanbul’dan yurtdışına yeni hatlar açacağız. Bunlar içinde Mykonos Adası ve İran’ın Tebriz şehri olacak” dedi.
 
25 yeni uçak alacak...
 
Murat Ersoy, filolarında 16 uçak olduğunu, 25 yeni uçak almak için Airbus ve Bombardier ile görüşmelerin devam ettiğini belirterek, “Uçaklarımızın bazılarını yeni alacağımız uçaklarla değiştireceğiz” dedi. Ersoy, orta vadede tarifeli uçan havayolu şirketlerinde birleşmeler olacağını belirterek, “Milli havayolları birleşmeye başladı ki özel şirketlerin birleşmemesini beklemek yanlış olur” dedi. Tarifeli olmayan seferleri Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yapacaklarını belirten Ersoy, mecbur kalmadıkça maliyetlerdeki artışları bilet fiyatlarına yansıtmadıklarını ifade etti.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.