Atlasglobal Sabiha Gökçen operasyonlarını durdurdu

Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, "Bu sene Sabiha Gökçen operasyonlarını durdurduk. Tüm seferlerimizi Atatatürk Havalimanı'ndan yapıyoruz" dedi.

31/12/2019 23:40
Atlasglobal Sabiha Gökçen operasyonlarını durdurdu

Murat Ersoy, "Bu sene Sabiha Gökçen operasyonlarını durdurduk. Çünkü meydanın tek pisti var. Ayrıca bu pist 2017 yılından itibaren 7 saat boyunca kapalı olacak ve bu da çok ciddi rötarlara neden olacak. Bu yüzden tüm seferlerimizi Atatatürk Havalimanı'ndan yapıyoruz" dedi. Türkiye'nin en köklü özel havayolu şirketlerinden Atlasglobal, geleneksel hale getirdiği Red Night Partisi'yle çalışanlarına ve acentelere unutulmaz bir gece yaşattı. Kuruçeşme Su Ada'da düzenlenen geceye Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy ev sahipliği yaparken, burada bazı değerlendirmelerde bulundu.

"ATLASGLOBAL ARTIK GLOBAL BİR OYUNCU HALİNE GELMİŞTİR"

Ersoy; 'Atlasglobal artık global bir oyuncu haline gelmiştir. Hat sayımızı her ay artırdık ve yıl sonuna kadar uçulan hat sayısı 50'yi geçecek. Rusya'da da 7 hat daha açarak oradaki en büyük oyuncu olacağız. Bizim diğerlerinden farkımız; biz low cost bir şiket değiliz.

2015 yılında zamanında kalkış oranımız yüzde 93. İkinci sıradaki şirket ise yüzde 65'lerde. Peki bu nasıl oldu, yatırımla oldu. Biz yatırım yapıyoruz. Örneğin; havalimanında her zaman yedek bir uçağımız bekliyor. Olası bir aksaklıkta yedek uçağımız devreye giriyor ve yolcuyu mağdur etmiyor. Bunun yıllık bedeli de 3 milyon dolardır. Bizim açımızdan dünyanın neresine giderseniz gidin aynı kaliteyi göreceksiniz.

'DÜNYANIN EN İYİ ŞİRKETLERİNDEN BİRİYLE ANLAŞMA YAPTIK'

Önemli bir şirketle anlaşma yaptıklarını sözlerine ekleyen Ersoy; 'Dünyanın en büyük şirketlerinden biriyle code share anlaşması imzaladık. Bunu da yakında duyuracağız. Bizim ayrıca yolcumuza bir kampanyamız var. 3 bin 500 dolar veren yolcu, 15 Nisan'a kadar sınırsız olarak istediği yere yurt içi yurt dışı farketmeksizin uçabiliyor. Bu da Avrupalı şirketlerin düzenlediği benzer kampanyalardan çok daha uzun süre anlamına geliyor' dedi.

SABİHA GÖKÇEN OPERASYONLARI NEDEN DURDU?

Sabiha Gökçen operasyonlarını durdukduklarını ve bunun da meydandaki tek pist sorunundan kaynaklandığını belirten Murat Ersoy; 'Biz trafiği sevmeyen bir havayolu şirketiyiz. Bu sene Sabiha Gökçen operasyonlarını durdurduk. Çünkü meydanın tek pisti var. Tek piste rağmen sürekli artan bir de uçuş trafiği var. O tek pist de çalışmalar nedeniyle belli saatlerde kapatılıyor. Bu da mağduriyete neden oluyor.

Ayrıca bu pist 2017 yılından itibaren 7 saat boyunca kapalı olacak ve bu da çok ciddi rötarlara neden olacak. Bu yüzden Sabiha Gökçen operasyonlarını durduk ve tüm seferlerimizi Atatatürk Havalimanı'ndan yapıyoruz. (Airporthaber)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.