Aslan: Batman’ın kalite ödüllü tek oteliyiz

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin büyük şehirlerinden Batman’da bulunan Real Konak Hotel Genel Koordinatörü Hüseyin Aslan, bölge ve bölge turizmi adına bilgiler verdi.

31/12/2019 23:40
Aslan: Batman’ın kalite ödüllü tek oteliyiz

Hüseyin Aslan yaptığı açıklamada, "Biz Türkiye’ye ve Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz. Bu nedenle koşullara bakmaksızın çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada önemli olan huzur ve güven ortamının tekrar sağlanması.."

Tesisiniz hakkında kısaca bilgi alabilir miyiz?

Real Konak Hotel Batman’da faaliyet gösteren Batman’ın kalite ödüllü ilk oteli. Tesisimiz 69 odası, spa’sı ve lobby lounge alanları ile Batman’da fark yaratmakta.

Örneğin Batman’ın Kütüphaneli ilke oteliyiz. Odalarımız şık dekorasyonu ve her kattaki farklı renk seçenekleri ile misafirlerimizin göz zevklerine hitap eden özel bir ayrıcalık sunuyor. Yine konforlu otelcilik hizmetimizi toplum yararı hedefi ile gerçekleştirdiğimiz Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri ile tamamlıyor ve Batman ile bütünleşiyoruz. Konforlu otelcilik hizmeti alanında Batman’da büyük bir eksikliği giderdiğimizi düşünüyorum.

Misafir profiliniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Gelen misafirlerimiz kalbur üstü tabur ettiğimiz beklentileri yüksek bir popülasyon.Bu durum sizi kalite çizginizi hep yukarıda tutmak zorunda bırakıyor ki; buda Batman için bulunmaz hint kumaşı diyebiliriz. Artık şehrimiz değişmeye başladı. Bu değişim kentin gelişiminin arkasındaki en büyük itici güç. Çünkü kaliteli olmak, hizmette koşulsuz misafir memnuniyetini sağlamak zorundasınız. Bölgeye genelde iş turizmi amacı ile gelen konuklar yani işadamları otelimizde konaklıyorlar.

Huzursuzluk ortamı sizleri nasıl etkiledi?

Doluluklarımız ciddi oranda düştü diyebilirim. Fakat kriz dönemini minimum zararla atlatabilmek için elimizden gelen her türlü tedbire başvuruyoruz. Halen Konjonktürün terse döneceğine ve Ülkemizin tekrar huzur ve güvene kavuşacağına umutla bakıyoruz.

Türkiye turizmini ve turizmin geleceğini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Biz Türkiye’ye ve Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz.Bu nedenle koşullara bakmaksızın çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Burada önemli olan huzur ve güven ortamının takrar sağlanması. Aklı selim olan herkesin yapması gerekende bu.

Otelcilikteki başarınızı neye bağlıyorsunuz? Genç turizmci arkadaşlarımıza neler önerirsiniz?

Bilgi, tecrübe ve azmin bir araya gelmesi diyebilirim. Çok değerli üstadlar ile bir arada çalışmak büyük şans. Çünkü; onlardan öğrendikleriniz size ışık olmakta ve çalışma hayatınızda tecrübe edinmektesiniz. Diğer nokta ise azim, azimli olmadan hiçbir şeyi başaramazsınız.

Bu bağlamda genç turizmcilere önerim. Çalışkan olmaları,turizmi meslek olarak benimsemeleri ve sevmeleri, çevreleri ile iyi iletişim kurmaları, kendilerinden tecrübeli kişiler ile çalışmaları ve onların bilgilerinden istifade etmeleridir. Ve asla mevcut durum onları korkutmasın. Elbet bu olumsuz hava tersine dönecek ve Türkiye gelişimini sürdürecektir.

Hüseyin Aslan, kimdir?

1984 Yılında Mardin Nusaybin’de doğdum. Kocaeli Üniversitesi Çevre Teknolojileri bölümünün yanı sıra Anadolu Üniversitesi Konaklama İşletmeciliği bölümü mezunuyum.

Ayrıca Yıldız Teknik Üniversitesinde İnsan Kaynakları Yönetimi bölümünü bitirdim. Halen Profesyonel Otel Yöneticileri derneği ve Uluslararası bir turizm örgütü olan Skal International  üyesiyim. 2005 yılından buyana aktif olarak turizm sektöründe çalışmaktayım. Halen Real Konak Hotel’in Genel Koordinatörlüğünü yürütüyorum.

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.