Araplar önce tatil yapıyor sonra ev alıyor

2017’de 300 bin Arap turist tarafından ziyaret edilen Trabzon, Karadeniz turizminin kalbi durumunda bulunuyor. Körfez Ülkeleri ile turizm ticareti yapan SY Group CEO’su Yaser Haddad, Arapların Karadeniz tutkusunu, tatil reflekslerini ve beklentilerini anlattı.

23/02/2018 14:43
Araplar önce tatil yapıyor sonra ev alıyor

Karadeniz, sahip olduğu doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistleri kendine hayran bırakıyor. En büyük hayran kitlesini ise hiç kuşkusuz Körfez ülkelerinden gelen Araplar oluşturuyor. Hedef Karadeniz’e gelen Arap turist sayısını 600 bine çıkarmak. Buna ulaşmak zor gibi görünmüyor; çünkü 2017’de Trabzon’a gelen Arap sayısı 300 bin oldu.  Öte yandan bölgeyi çok seven Arapların en fazla Trabzon ve Ordu’dan gayrimenkul aldığı belirlendi.

Körfez Ülkeleri olan Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen ve Kuveyt ile turizm ticareti yürüten SY Group CEO’su Yaser Haddad, Arapların Karadeniz’in özellikle Doğu kısmına yoğun ilgi gösterdiğini, o bölgede de en fazla Trabzon’u çok sevdiklerini söyledi.

İklimi ve doğal güzellikler Arapları mest ediyor

Bunun iki önemli nedeninin bulunduğunu anlatan Haddad, “İklimi ve doğal güzellikleri Arapları mest ediyor. Bu birinci neden. Bir diğer neden ise, Trabzon havalimanına direk uçuşların bulunması” diye konuştu.

Arapların Trabzon aşkının ev almaya kadar vardığını aktaran Haddad, şöyle devam etti: “2014 yılından bu yana her yıl Araplara 400 -500 konut satışı yapılıyor.  Diğer illerde de benzer tablolar yaşanmaya başladı. Mesela Ordu’da 2017 yılında yabancılara 45 ev satıldı, bunların 39’un alıcısı Suudi Arabistanlı.”

Doğu Karadeniz’e Arapların gösterdiği yoğun ilginin Orta bölgelere de taşınması halinde bölge ekonomisinin daha da hareketleneceğine dikkati çeken Haddad, stratejik yol haritasının Doğu Karadeniz deneyiminden oluşturulabileceğini ifade etti.

Arapların Doğu Karadeniz aşkının nedenleri

Körfez Ülkeleriyle turizm ticareti yapan SY Group CEO’su Yaser Haddad, Arapların Karadeniz’i tercih nedenlerini, beğendikleri yerleri, tatil anlayışlarını, şikayetlerini, beklentilerini şu başlıklar altında topladı:

  • Karadeniz’i Seviyorlar Çünkü

Arapların bölgeyi sevmesinin ana belirleyicilerini; muhteşem doğası, tarihi ve kültürel eserleri, gelenekleri, görenekleri ile serin ama yağmurlu havası oluşturuyor. 

  • Gezi Mekânları

Arap turistler, yörede özellikle dağ ve yaylaların serin havasını, derelerinin yağmurla oluşturduğu eşsiz manzarayı çok seviyor. Uzungöl, Çakırgöl, Sümela, Ayder, Kümbet ve Çambaşı yaylaları, Çal ve Karaca Mağarası'nı, Çambaşı Yaylası, Ulugöl, Boztepe, Yason Burnu, Perşembe Yaylası ve şelaleleriyse favori mekânlarını oluşturuyor.

  • Konaklama Tercihleri

Trabzon başta olmak üzere Rize, Artvin, Ordu ve Giresun şehir merkezleriyle yaylalarını ziyaret ediyor, oradaki otellerde kalıyor ya da ev kiralıyorlar.

  • Eğlenceleri

Tatil boyunca şehir merkezlerinde tarihi mekanları gezip bol bol alış veriş yapıyor,  yayla, göl ve şelale ziyaretleri gerçekleştiriyorlar. Buralarda bol bol fotoğraf çektiriyorlar.

  • Şikayetleri

Doğu Karadeniz’i çok seviyorlar, ancak taksicilerin tutumlarından, yüksek fiyat uygulamalarından şikayetçiler. Ayrıca çok fazla yıldırım düşmesi Arapların korkmasına neden oluyor.

  • Beklentileri

Güler yüz ve ilgi en büyük beklentileri.  Arap tercüman ve gerçek fiyatların uygulanması da bir diğeri. El değmemiş bakir alanlara özel turlar düzenlenmesini istiyorlar. 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.