Antalya'ya İranlı turist akını başlıyor

Bu haftadan itibaren Nevruz tatili nedeniyle Antalya'ya alışveriş amaçlı çok sayıda İranlı turist bekleniyor. 

18/03/2019 20:06
Antalya'ya İranlı turist akını başlıyor

Bu yıl İran'da 21 Mart-1 Nisan tarihleri arasında kutlanan Nevruz Bayramı tatilini Türkiye'de geçirmek isteyen İranlı turistlerin tercihi, yine Antalya olacak. Geçen yıl Antalya'nın 64 bin İranlı turisti ağırladığı hatırlatan TerraCity Alışveriş Merkezi Müdürü Gözde Hoşten, bereket ve yenilikle özdeş Nevruz döneminde İranlı turistlerin daha çok alışveriş yaptığına dikkat çekti.

Bu yıl İran'da Nevruz Bayramı 21 Mart-1 Nisan tarihleri arasında kutlanıyor. Bu 13 günlük süreyi Türkiye'de değerlendirmek isteyen İranlı turistlerin tercihi, yine Antalya olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre 2018 yılında 64 bin İran vatandaşı Antalya'yı ziyaret etti.

Bu rakamın yaklaşık 33 bini Nevruz Bayramı dönemindeki Mart ayında geldi. NTV'de yer alan habere göre, İranlı turistlerin hem coğrafi ve kültürel yakınlık hem de Türk misafirliği nedeniyle ülkemizi tercih ettiklerini söyleyen TerraCity Alışveriş Merkezi Müdürü Gözde Hoşten, bu ziyaretlerin perakende sektörüne de önemli katkısı olduğuna değindi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.