Antalya Tayland'ın tahtına göz dikti

Türkiye, milyon dolarlık bütçeleriyle göz kamaştıran Hint düğünü pazarına önemli bir işbirliği ile adım attı. Inventum Global Yönetici Ortağı Bünyat Özpak, “Hedefimiz Tayland’ın yerini doldurmak” dedi

31/12/2019 23:40
Antalya Tayland'ın tahtına göz dikti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hindistan ziyareti sırasında "Düğünlerinizi ülkemizde yapın" daveti, dikkatleri Hint düğünlerine çevirdi. Sinan Özedincik imzalı habere göre, yaklaşık 1.5 milyar nüfusa sahip olan Hindistan'da 100 milyon kişinin geliri 1 Milyon Dolar'ın üstünde. Hindistan'da bir Hintli'nin hayatındaki en önemli etkinlik ise, düğün. Bu durum dünyada 40 Milyar Dolarlık bir sektör yaratıyor. Pazardan pay alabilmek için ülkeler arasında kıyasıya rekabet var. Her yıl 3 binden fazla Hint düğünü yurtdışında yapılıyor. En çok tercih edilen ülke ise 750 düğünle Tayland. Ancak Tayland pazarı Hintliler için popülaritesini yitirmeye başladı.

75 MİLYON DOLAR HARCAYAN VAR

Yeni destinasyonlar arayan aileler 7-8 ülkeyi ziyaret ederek otel seçimi yapıyorlar. Türkiye son yıllarda Hintliler için yıldızı parlayan bir ülke konumunda. Türkiye'deki doğal güzellikler ve otellerdeki hizmet standartları tercih nedenlerinin başında geliyor. Geçen yıl Gupta Ailesi'nin Antalya'da yaptığı ve 10 Milyon Euro'ya mal olan düğün günlerce konuşuldu. Bir Hint düğünü en az 200 Bin Dolara mal oluyor. Konuk sayıları 100 ile 3 bin arasında değişen düğünlerde maliyet 75 Milyon Dolara kadar çıkıyor. Ortalama 3 gece 4 günlük olan organizasyonlarda misafirlere özel 6-7 etkinlik düzenleniyor.

DEVLER BULUŞACAK

Türkiye'nin pazardan daha fazla pay almasını isteyen turizmciler Hindistan ile temasa geçti. Bu alanda Türkiye'nin en önemli acentesi Inventum Global, geçen yıl Mumbai ve Yeni Delhi'de Türkiye'den 15 otelin katılımı ile Inventum Global Workshop 2016'yı gerçekleştirdi. Inventum Global, bu yıl da Hindistan'ın Etkinlik ve Eğlence Yönetimi Birliği (EEMA) ile dev bir ortaklığa imza attı. İşbirliği, Hindistan'ın yurtdışında yapılan yüksek bütçeli düğünlerine Antalya'nın kapılarını açıyor. Inventum Global, 28 Mayıs-1 Haziran 2017 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek 'Inventum Global Workshop' ve 'EEMA Leadership Retreat'e ev sahipliği yapacak.

Dev organizasyona Hindistan'dan 120 premium düğün acentesi CEO düzeyinde katılım gerçekleştirecek. Bununla birlikte Rusya ve Ukrayna MICE pazarının yüzde 90'ına hakim en büyük MICE acenteleri de etkinlikte misafir edilecek. Etkinlik kapsamında, dünyanın önde gelen zincir oteller ve havayolu şirketleri düğün ve MICE acenteleri ile birebir görüşmeler gerçekleştirmek için stantlarında yerlerini alacak.

Tek eksiğimiz tanıtım

Inventum Global Yönetici Ortağı Bünyat Özpak, "Tek eksiğimiz tanıtım. Hintliler genelde başka ülkeleri tercih ediyorlar. Çünkü onları daha iyi tanıyorlar. Tanıtım eksikliğimizi giderdiğimiz noktada çok büyük pay alabiliriz. Hedefimiz Antalya'yı ikinci Tayland yapmak. Tayland'ın verdiği yorgunluk nedeniyle yeni alternatif arayışları var. Bu boşluğu Antalya ile dolduracağız" dedi. Inventum Global Workshop 2017 toplamda 85 stant sahibinin katılımı ile Rixos Hotels ve Türk Hava Yolları'nın ana sponsorluğunda gerçekleşecek.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.