Antalya'nın 'Oktoberfest'le imtihanı

Antalya'da CHP’li belediye döneminde 5 yıldır düzenlenen ve seçim öncesinde tartışmalara neden olan Almanların hasat bayramı Oktoberfest’in organizasyon firması, festivalin devam etmesi için yeni seçilen Ak Partili belediyeye başvuruda bulunacağını açıkladı.

31/12/2019 23:40
Antalya'nın 'Oktoberfest'le imtihanı

 Firma sahibi Özgür Emeklioğlu, "Uygun bir zamanda randevu talep ederek düşüncelerini öğrenmek ve olasılıkları görüşmek isteriz" dedi. Antalya’da CHP’li Mustafa Akaydın’ın başkanlığı döneminde Büyükşehir Belediyesi’nin izniyle 5 yıldır belediyeye ait Cam Piramit alanında sonbahar aylarında düzenlenen Almanların dünyaca ünlü hasat bayramı ve bira festivali Oktoberfest’in bu yıl da yapılabilmesi için, 30 Mart’ta seçilen Ak Partili Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yapılacak.

Oktoberfest’i düzenleyen Turset Project Management firması sahibi Özgür Emeklioğlu, yerli ve yabancı turistler açısından ses getiren Oktoberfest’in sürmesini istediklerini söyledi. Emeklioğlu, şunları söyledi:

"Fakat yerel yönetimlerimiz ve devlet büyüklerimizin hassasiyetlerini de anlıyor ve makul karşılıyoruz. Sonuçta şehri yöneten iradeye ve kararlarına saygı duyuyoruz. Yerel yönetimin şu an yoğun bir gündemi ve öncelikleri olduğunu düşünüyoruz. Tabii ki uygun bir zamanda randevu talep ederek, kendilerinin düşüncelerini öğrenmek ve olasılıkları görüşmek isteriz. Eğer mümkünse festivalimizi devam ettirelim, verdiğimiz emek ve çaba ziyan olmasın. Ama mümkün değilse bize imkan versinler Antalya’yı dünyaya tanıtacak yeni bir festivali, Antalya City Fest’i oluşturalım."

BELEDİYE DESTEĞİ ALINMADI

Oktoberfest’in hiçbir siyasi yapı ya da yerel yönetime ait bir festival olmadığını, bunu her platformda dile getirdiklerini anlatan Emeklioğlu, önceki belediye yönetiminden de destek görmediklerini kaydetti. Emeklioğlu, "Hepsi yazılı olarak bizde mevcut. Hatta kendi imkanlarımızla yaptırdığımız reklam pankartları ve asmış olduğumuz afişler, önceki dönem belediye yetkilileri tarafından söküldü. Biz tüm bunları sinemize çektik, yani bir tartışma malzemesi yapmadık. Ayrıca festivali yaptığımız alan için dahi kira bedeli ödedik. Bize hiçbir şey hibe edilmedi" diye konuştu.

İZİN VERİLMEZSE B PLANI YOK

Yeni Büyükşehir yönetiminin izin vermemesi halinde festivalin belediyeye ait olmayan bir alanda düzenlenmesi formülü üzerinde durulabileceğini ancak bunu tercih etmeyeceklerini dile getiren Emeklioğlu, şöyle devam etti:

"Mutluluk, müzik, dans ve sosyal etkileşim adına oluşturulmuş festivalin devamlılığı için bir plana, farklı çözüm tekniklerine ihtiyaç duyuluyorsa bir yerlerde yanlış yapıyoruz demektir. Zorlamanın gereği yok diye düşünüyorum. Sonuçta şehri yöneten kurumların ve kişilerin bizden çok daha önemli gündemleri var, meşgul ettiğimiz yeter."

OKTOBERFEST’İN KENTE FAYDALARI

Festivalin Antalya’ya faydalarını da anlatan Özgür Emeklioğlu, bunun başında kentin imajının geldiğini söyledi. Emeklioğlu, bugün dünyanın 30’dan fazla marka şehrinde Oktoberfest’in yapıldığını, Antalya’da da yapılabiliyor olmasının kentin markalaşma sürecine etkisi bulunduğunu ve çok kültürlü olduğunu gösterdiğini belirtti. Oktoberfest’in iç ve dış turistleri çekecek önemli bir aktivite olduğunun altını çizen Emeklioğlu, bu festivalin yaklaşık 50 bin kişilik bir hareket oluşturduğunu, yüzlerce sektöre gelir yarattığını kaydetti. Özgür Emeklioğlu, ayrıca bu festivalin toplum açısından moral sağlama, farklı bir şehirde üniversiteye başlayan gençlerin kaynaşması gibi yararları olduğunu anımsattı.

TÜREL İZİN VERMEYECEĞİNİ AÇIKLADI

CHP’li Mustafa Akaydın, Oktoberfest nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dahil çok sayıda üst düzey Ak Partili tarafından büyük eleştirilere maruz kalmıştı. Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, seçim öncesinde başkan seçildiği takdirde bu festivale izin vermeyeceğini açıklamıştı. Başkan Türel, seçimden sonra da Oktoberfest ile ilgili düşüncesinin değişmediğini bildirdi. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.