Antalya'nın denizi mükemmel çıktı

Antalya'da yüzme noktaları bakteri açısından incelendi. 3 denize girme noktası iyi çıkarken kalan bütün plajların mükemmel çıktığı açıklandı.

31/12/2019 23:40
Antalya'nın denizi mükemmel çıktı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin deniz, göl, baraj gölüne kıyısı bulunan 34 ilinde bin 208 yüzme noktasında sularda bakteri analiz yaptı. Toplamda 28 ilde bin 144 izleme noktasında deniz suyu, 8 ilde 55 noktada da göl suyu ve bir ilde 9 noktada baraj gölü numuneleri alındı. Sezon başlamadan 15 gün önce su numuneleri alındı. Bin 208 yüzme alanının bin 1184'ü temiz çıktı. Sonuçlar, mükemmel (A), iyi (B) ve kötü (C) olarak sıralandı. Analiz sonuçlarına göre 1208 yüzme noktasının yüzde 82'si A, yüzde 16'sı B ve yüzde 2'si C sınıfında yer aldı.

ÜÇ NOKTA İYİ GERİSİ MÜKEMMEL

Antalya'da üç nokta haricinde tüm sahil bandı 'mükemmel' sonucunu aldı. Sadece, Finike Prisa Di Finice Otel Plajı, Papillon Ayscha Otel, Rixos Hotel Premium Plajı test sonuçlarına göre 'iyi' derecesi aldı. Bölgede 'kötü' sınıfında ise hiçbir yüzme noktası yer almadı. Isparta ve Burdur'da göller de sınıfı geçti. Isparta'da ise test yapılan 5 bölgeden 3'ü 'iyi' derecesi alırken, 2 plaj ise 'mükemmel' sonucu aldı.

ISPARTA VE BURDUR

Burdur'da ise test edilen 4 yüzme noktası da 'mükemmel' derecesinin sahibi oldu. Isparta'da Altınkum Plajı, Yazla Halk Plajı ile Burdur'da Yeşilova Halk Plajı, Yeşilova Orman Plajı, Akkumluk Halk Plajı ve Doğanbaba Halk Plajı 'mükemmel' sınıfında yer aldı. Isparta'da Taşevi Halk Plajı, Senirkent Kayaağzı, Beydere Turistik Tesisleri ise 'iyi' derecesine layık görüldü

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.