Antalya'da çifte fuarla 25 Milyon Dolarlık iş hacmi

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı “Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ile Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı tamamlandığında, en az 25 Milyon Dolarlık bir iş hacmi oluşacak” dedi.

18/01/2018 13:56
Antalya'da çifte fuarla 25 Milyon Dolarlık iş hacmi

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş.(ANFAŞ) tarafından organize edilen 29. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı (29. HotelEquipment) ile 25. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (25. FoodProduct) açılışında konuşan ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı “Fuar sonunda en az 25 Milyon Dolarlık bir iş hacmi oluşarak, Türkiye’nin büyüme rakamlarına katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

EXPO Center’de açılışı yapılan fuarlarda, 81 ilden ve yurt dışında 27 hedef ülkeden alım heyetlerinin katılımcılarla bir araya getirileceği, B2B görüşmeleri, tasarım şovları, yarışmalar, iş forumları, konferans ve seminerlerle 4 gün boyunca sektörün nabzının tutacağı bildirildi.

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, ANFAŞ olarak çeyrek asrı aşkın süredir Antalya’nın marka fuarlarını açmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Toplam 25 Milyon Dolarlık hacim

Bu yıl 29. HotelEquipment ve 25. FoodProduct’ı toplam 60 bin metrekarelik alana sahip, yenilenen fuar ve kongre merkezi Antalya Expo Center’da eş zamanlı gerçekleştirdiklerini dile getiren Bıdı, “Sektörün yoğun ilgi gösterdiği fuarlarımız, 40 bin metrekarelik kapalı alanımızın tamamını doldurmuş durumdadır. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 40 oranında bir büyüme gerçekleştiren iki fuarımızda toplam 410 firma, 3 bin 500’ün üzerinde markasıyla 4 gün boyunca ürünlerini sergileyecektir” diye konuştu.

Gıda sektöründe yeni pazarlar için atılımlar yapıldı!

ANFAŞ’ın ülke ve kent ekonomisine sağladığı katkının artarak devam edeceğini ifade eden Ali Bıdı, “Bu yıl, fuarlarımızın yurt içi ve yurt dışı ziyaretçi çalışmalarında önemli atılımlar yaptık. Turizm ve gıda sektöründe yeni hedef pazarların oluşumuna katkı sağlayacak stratejik ülkelerde tanıtım çalışmaları gerçekleştirdik.

Bu çalışmalar sonucunda, 3 bin 500’ü yabancı olmak üzere toplam 40 binin üzerinde profesyonel ziyaretçiyi Antalya’da buluşturmayı planlıyoruz. Fuar sonunda en az 25 milyon dolarlık bir iş hacmi oluşarak, Türkiye’nin büyüme rakamlarına katkı sağlamayı hedefliyoruz. 2019 yılında fuarımızı daha da büyüterek, bu rakamları artacağına inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Mutfak sanayisinde dünyada 2’nci sıradayız”

Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, endüstriyel mutfak alanında Türkiye’nin, yüzlerce firmasıyla dünyanın 120 ülkesine 4 milyar dolarlık ihracat, 1.6 milyar dolarlık ithalat yapan sektör haline geldiğini kaydetti.

Türkiye’nin dünyadaki mutfak sektöründeki yerini 10’uncu sıradan 2’nci sıraya yükselttiğini dile getiren Öztiryaki, “ABD uzakta kalıyor. Almanya çok fazla ürün yapan kendi içinde kalan ülke. Bize benzer ülkelerden İtalya’dan sonra ikinci sıradayız. Cari açık vermeyen sektörüz. Bu da Türkiye’nin, kendi ürünlerine güvendiğini ve kullandığını gösteriyor.

Türkiye kendi ürünleriyle kendi toprağıyla, kendi turizmiyle daha da ileriye gidecektir. Bu fuarın gıdayla birleşmesi önemli, çok daha iyi işler ortay çıkacaktır” dedi. (İHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.