Antalya Almanya'daki tahtını geri aldı

Antalya, Almanya'daki online satışlarda Mallorca'yı geride bırakarak, birinci sıraya oturdu.

23/02/2018 13:28
Antalya Almanya'daki tahtını geri aldı

2018 yılının ilk aylarında yapılan online yaz tatili satışlarında Antalya ve Punta Cana başı çekiyor. Traveltainment ve Alman Internet Seyahat Pazarlamacılar Birliği (VIR) tarafından yapılan açıklamaya göre, 2018 yaz satışlarında Antalya, Mallorca'nın önüne geçerek, birincilik tahtına oturdu.

VIR tarafından yayınlanan basın bildirisine göre, yakın menzilli destinasyonların arasında Antalya, Palma de Mallorca'yı arkasında bırakarak birinci sıraya yerleşti. Palma de Mallorca'dan sonra üçüncü sırada Girit Adası´nda bulunan Heraklion, sonra Hurghada ve daha sonra da Fuerteventura, Rodos, Las Palmas, Burgaz, Kos ve Varna geliyor.

Yunan adaları İspanya'yla yarışıyor

Bu sıralamada dikkati çeken en önemli unsurlardan biri, Yunan adalarının en az İspanya adaları kadar başarılı olmaları. Ayrıca Karadeniz sahilleri sevilen Bulgaristan, iki destinasyon ile top 10 listesine girmeyi başardı.

Antalya kısa menzilli destinasyonlarda son derece başarılıyken, uzun menzilli destinasyonlarda Dominikan Cumhuriyeti'nde bulunan “Punta Cana” ilk sıraya oturmayı başardı. Uzun menzilli destinasyonlarda ikinci en çok rağbet gören destinasyon Dubai oldu. Onu, Male, Phuket, Cancún, Mauritius Adası ve Sri Lanka´daki Colombo takip etti.

Mısır ve Türkiye'de görülen ivme son derece dikkat çekici

Tourexpi'de yer alan habere göre, uluslararası destinasyonlarda görülen güncel trendleri yorumlayan VIR Yönetim Kurulu Başkanı Michael Buller, “Özellikle Mısır ve Türkiye'de görülen ivme son derece dikkat çekici. Almanlar'ın Türkiye'ye ve Kuzey Afrika'daki ülkelere yönelik hissettikleri güven yeniden oluşuyor” dedi.

Araştırmaya esas olan satışlar, 22 Haziran 2017 ile 31 Ocak 2018 tarihleri arasında yapılan ve seyahat başlangıç tarihi 22 Haziran 2018 ile 11 Eylül 2018 tarihleri arası olan ve Traveltainment üzerinden online olarak yapılmış satışlardır.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.