Antalya 5 yıldızda İtalya'yı solladı

UAÜ Turizm Fakültesi Turizm ve Otel İletmeciliği Bölümü, tarafından düzenlenen kariyer seminerlerinin ikincisi, üniversite kampusünde gerçekleştirildi. Seminerde konuşan Antalya Vali Vekili Yüksel, Antalya'nın 300'den fazla olan beş yıldızlı otel sayısı ile turizmin iddialı ülkelerinden İspanya'yı geçtiğini vurguladı.

31/12/2019 23:40
Antalya 5 yıldızda İtalya'yı solladı

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Turizm Fakültesi Turizm ve Otel İletmeciliği Bölümü, 'Turizm ve Otelcilikte Kariyer Seminerleri'ne devam ediyor. Dönem sonuna kadar sürecek seminerlerin ikincisi, UAÜ kampusünde gerçekleştirildi. Turizm Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra ilgi duyan tüm öğrencilere açık olan seminerin konuğu Antalya Vali Vekili Recep Yüksel oldu. Antalya'nın turizm haritasını ele alan Vali Vekili Yüksel, rakamlar ve istatistiklerle Antalya ve Türkiye turizmi hakkında aydınlatıcı bilgiler verdi.

Sadece Antalya'da beş yıldızlı otel sayısının 300'den fazla olduğunu hatırlatan Yüksel, bu rakamın turizmin iddialı ülkelerinden İspanya'nın tüm beş yıldızlı otellerinden bile fazla olduğunu vurguladı. Antalya Valiliği'nin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün faaliyetleri hakkında bilgiler veren Yüksel, 'Antalya, 20 bin 723 kilometrekare yüzölçümü ve 642 kilometre sahil şeridi ile Türkiye'nin ve dünyanın en önemli turizm merkezidir. Bu uzunluğun hemen hemen tamamını kullanabiliyoruz' dedi.

'TURİZMİ YILA YAYMA POTANSİYELİ VAR'

Vali Vekili Yüksel, Mayıs ayında turist sayısının artmaya başladığını Temmuz ve Ağustos'ta tavan yaptığını ancak Ekim'den sonra hızlı bir düşüş yaşandığını ifade ederek şunları söyledi: 'Klasik turizm anlayışı 'deniz, kum ve güneş' şeklindedir. Bu nedenle büyük otellerimiz genelde deniz kıyısında olduğundan Antalya'da turizm politikası bu yönde oluşmuş, yatırımlar bu alanda ağırlık kazanmış. Oysa ideal olan Temmuz ve Ağustos yoğunluğundan eksiltmeden Kasım, Aralık ve Ocak gibi aylarda da turizmi canlı tutabilmektir. Antalya'nın bu potansiyeli var. Mesela Saklıkent'te kayak turizminin dışında TÜBİTAK gözlem evi mevcut; ama burası yeterince tanınmıyor. Spor turizmi de geliştirilmeye müsait. Mesela bin 400 dolayında futbol takımı kışın kampa geliyor ilimize. Bununla beraber sağlık turizmi ve kongre turizmi de gelişmeye müsait.'

1980'DE 4 BİN 903 TURİST GELMİŞTİ

1980'de 4 bin 903 turistin geldiğini belirten Yüksel, bu rakamın 2013'te 11 milyon 122 bin 510'a yükseldiğini kaydetti. Türkiye'ye gelen toplam turist sayısının yüzde 31.86'sının Antalya'ya geldiğini söyleyen Yüksel, bu başarı ile tüm Antalyalıların gurur duyduğunu ifade etti. Yüksel konuşmasının sonunda Antalya Valiliği, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), Antalya Kongre Bürosu(ACB) ve sektörün diğer bileşenlerinin birlikte yaptıkları lobi çalışmaları sonucunda bu sene Uluslararası Kongre Organizatörleri Birliği'nin (ICCA) 53. Genel Kurulu'na ev sahipliği yapılacağını hatırlattı. Seminer sonunda Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Senem Yazıcı, Vali Vekili Recep Yüksel'e katılımından dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti. (Yeni Şafak)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.