Antalya 100 Milyon Euro'luk kamp gelirini geri istiyor

Futbol kulüpleri kış dönemi kampları için rotalarını tayin etmeye başladı. FIFEX Koordinatörü Hür Dilber, “2 yıl önce 2 bin 500 takımın geldiği ve 100 milyon Euro gelir elde eden Antalya’nın eski cazibesini kazanması için tanıtım çalışmalarını artırması gerekiyor” dedi.

31/12/2019 23:40
Antalya 100 Milyon Euro'luk kamp gelirini geri istiyor

Antalya, yazın deniz ve güneş ile öne çıkarken; kış döneminde futbol turizminin önemli lokasyonlarından biriydi. Güvenlik kaygısı gibi nedenlerle Avrupalı futbol kulüpleri kendilerine alternatif lokasyonlar seçti. Bu da her yıl gelen yaklaşık 2 bin 500 takımın sayısının 200-300’lere düşmesine ve yaklaşık 100 milyon Euro’luk futbol pastasından Antalya’nın mahrum kalmasına neden oldu.

Ödüllü turnuvalar cazibeyi artırabilir

Futbol Endüstrisi Forum ve Fuarı (FIFEX) Koordinatörü Hür Dilber, Antalya’nın yeniden futbol turizminden pay kapabilmesi için tanıtım çalışmalarına ağırlık vermesi gerektiğini vurguladı. Ülkelerin kamp dönemlerine göre; Aralık – Nisan sezonunda yoğun olarak gerçekleşen futbol turizminde Antalya’nın; uygun iklim koşulları, yüksek kalitedeki futbol kamp sahaları ve her şey dahil sistemi ile hizmet veren otelleriyle son derece cazip olduğunu açıklayan Dilber, bölgenin futbol kulüplerinin yeniden gözdesi olması için ödüllü turnuvalar düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Dilber, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortak çalışmalar yürütmesi halinde Antalya’nın yeniden futbol turizmi ile anılan bir lokasyon olacağını ve 100 milyon Euro’luk futbol turizmi gelirini geri kazanabileceğini söyledi.

FIFEX’te Antalya’yı tanıtma fırsatı

Dilber, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD)’nin,  Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) işbirliği ile 8-10 Ocak’ta düzenlenecek UEFA Pro Lisans Antrenörler ‘Gelişim Semineri’ ile Futbol Endüstrisi Forum ve Fuarı etkinliklerinin Antalya’nın futbol turizminde tanıtımı için önemli bir fırsat olacağının da altını çizdi. Yerli ve yabancı futbol endüstrisinin önemli isimlerinin bu etkinliklere katılacağını açıklayan Dilber, “FIFEX’i Antalya’nın tanıtımı için çok önemli bir fırsat olarak görüyoruz.

Tesislerin futbol turizmini geliştirmek için futbolun konuşulduğu uluslararası etkinliklerde tanıtımlarını yapmaları önemli. Futbol turizmi otellerin ölü sezon kabul edilen dönemini hareketlendirecek. Bu nedenle elde edilecek gelirler hem bölge hem de ülke ekonomisi için önemli olacak” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.