Ankaralı sanatçılardan eğitime destek sergisi

Geçtiğimiz 2017 yılının 12 Aralık tarihinde, Ankara’da Köksal Eğitim Vakfı’ndan burs alan yüksek öğrenim öğrtencileri yararına açılan ve sanatın her dalında faaliyet gösteren Ankaralı Sanatçıların bağışladıkları 60 eserin yer aldığı bir karma sergiyle, Sanatçılar,Güzel Sanatlar dalında eğitim gören geleceğin sanatçılarına da destek oldular.

Adil Çulhaoğlu Adil Çulhaoğlu 23/01/2018 17:07
Ankaralı sanatçılardan eğitime destek sergisi

Köksal Eğitim Vakfı’nın merkezindeki 12 Aralık 2017 -5 Ocak 2018 arsında süren’ Bazen De Sanat Eğitim İçindir’  adı verilen serginin  açılış kokteylinde, heAnkaralı Sanatseverlere  bir konuşma yapan Vakıf Başkanı Zeynep Köksal Yaykıran, vakfa bağışladıkları eserleri için sanatçılara teşekkür ederken, sergiden elde edilecek gelirin vakıfın burs verdiği öğrencilerin eğitimlerine maddi katkının ötesinde, çeşitli dalda  eğitim gören  öğrencilerin, sanata ve sanatçıya  bakışında farklılık yaratacağını  vurguluyordu.  

Sanatın ,resim,fotoğraf,heykel,çini,seramik dallarından Ankaralı 31 sanatçıya ait  60  eserin yer aldığı sergiyi gezenlerin, usta sanatçıların eserlerinin yanında,Ankara’da Sanat eğitimi gören vakfın bursiyerlerinden 3 öğrencinin de eserlerinin yer almasını beğeniyle karşıladıkları ve daha fazla zaman ayırdıkları gözleniyordu. 

Ankaralı Sanatseverler ve Sanatçılar , Karma Sergi’de , ,ayrıca   sanat eğitimi gören 3 öğrencinin de eserlerinin bulunmasını, serginin zenginliği  olarak nitelendiriyorlardı. Bence,en önemlisi de eserlerini bağışlayan Ankaralı Sanatçıların yeni nesil sanatçıların yetişmesine de katkıda bulunması ve onlarla  sanatsal anlamda da dayanışmalarının bir göstergesi  olmasıydı.

Salondan ayrılırken, yeni nesil sanatçılarımızın, ustalarının gözünü arkada bırakmayacaklarını, sanat hayatımızı zenginleştirerek sürdüreceklerini görmenin mutluluğunu yaşadım.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.