Ankara tanıtma seferberliği başlatıyor

Dünya Mirası Türkiye çalışmasını yürüten Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) Genel Başkanı Fikret Yıldız “2017’de Ankara adına bir tanıtma seferberliği başlatıyoruz” dedi.

31/12/2019 23:40
Ankara tanıtma seferberliği başlatıyor

Fikret Yıldız, Ankara için yaptıkları tanıtım çalışmalarını hakkında bilgi verdi. Ulus Tarihi Kent Merkezi'nde yer alan Hacı Bayram Veli Camisi ve çevresini UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne aldırdıklarını ifade eden Yıldız, 2017'de Beypazarı'nın da UNESCO listesine dahil edilmesi hususunda detaylı bir çalışma yaptıklarını söyledi. Başkan Yıldız, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan'ın da destek verdiği projenin ilçede büyük heyecan yarattığını söyledi.

ANKARA ADINA ÇOK ÖNEMLİ

Gordion Antik Kenti ve Ulus Tarihi Kent Merkezi'nden sonra Beypazarı'nın başkentin üçüncü unsuru olarak UNESCO Dünya Miras Listesi'ne dâhil olması ile birlikte 2017'de Ankara adına bir tanıtma seferberliği başlatılmasının büyük önem arz ettiğini söyleyen Yıldız, bu seferberliğin başta Valilik, yerel yönetimler, odalar ve ilgili Sivil Toplum Kuruluşlarının birlikte hareket etmesi ile başarıya ulaşacağını dile getirdi. Yıldız "Aksi halde marka şehir olma yönünde iddiası olan başkentimizin bu zengin potansiyeline rağmen uluslararası alanda tanıtımda yetersiz kalınır" dedi.

ULUS LOKOMOTİF OLMALI

TUTAP Başkanı Yıldız, Ulus Tarihi Kent Merkezi'nin yeni düzenlemeler ile başkentin imajına pozitif değer kattığını belirterek "Bu alanda başarılı çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi takdire şayan çalışmalar yapıyor. Başkan Gökçek'ten bu merkezi turizmde lokomotif olarak değerlendirmesini ve diğer destinasyonlarında bu merkeze odaklı, bağlantılı değerlendirmesini bekliyoruz" diye konuştu.

TRT Haberde 'Dünya Mirası Türkiye' programını hazırlayacaklarını belirten Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın da tanıtma seferberliğine her türlü desteği verdiğini söyledi. Yıldız, "Başkent Ankara'mızın marka değerini artıracak, turizmin de başkenti yapacak bu tanıtma seferberliğinde tüm Ankaralı hemşerilerimizin de yer almasını ve desteklemelerini bekliyoruz" diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.