Anı Tur 30 yaşında

Anı Tur, 30’uncu yaşını kutluyor. “Şirketimiz 30 yıl önce küçük bir çocuktu” diyen Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, sektörde birçok zorluk yaşadıklarını söyledi.

31/12/2019 23:40
Anı Tur 30 yaşında

Çilsal, “Bugün olgunluk çağını yaşayan Anı Tur, 3 bin kişiyi istihdam eden dev bir şirket haline geldi” dedi. 30 yıl önce 3 masa, 3 sandalyeyle tur operatörlüğüne adım atan Anı Tur, bugün 3 bin çalışanıyla birlikte Türkiye'nin 7 bölgesine düzenlediği kültür turları ve dünyanın birçok ülkesi için hazırladığı gezi programlarıyla olgunluk çağını yaşıyor. Türkiye'nin 30 yılda özellikle turizmde büyük mesafeler katettiğini vurgulayan Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, "Önceleri ülkemizi ziyaret eden turist sayısı bir milyona ulaşsın diye hedefler koyuyorduk. Şimdi rakam 40 milyona yaklaştı" dedi.

Sabah'ta yer alan habere göre, bir zamanlar turizmin ekonomide önemli bir payının olmadığını vurgulayan Çilsal, son dönemde yapılan hamlelerle sektörün atağa geçtiğini ve ülke ekonomisinin vazgeçilmez gelir kalemleri arasında yer aldığını ifade etti. Sektördeki yolculuğuna 22 yaşında, 25 metrekarelik bir ofiste başladığını aktaran Çilsal, şunları anlattı: "İlk hedefimiz Türkiye'de tatil yapacak kişilerin tercih edeceği güvenilir bir marka olmaktı. Bu hedefle o yıllarda 3 kişilik bir ekiple yola çıktık. Sektörde birçok zorluk yaşadık. Ancak hepsinin üstesinden gelmeyi başardık. 30 yıl önce küçük bir çocuktu Anı Tur. Bugün ise olgunluk çağını yaşayan ve 3 bin kişiyi istihdam eden sektörün öncü şirketlerinden biri oldu."

500'den fazla tesisle çalışıyoruz

Çilsal, sayısız medeniyete kucak açmış, çok sayıda kültürü barındıran Türkiye'nin doğal güzellikleri, mutfağı, alternatif turizm faaliyetleriyle ziyaretçilerine güzel bir dinlenme imkânı sunduğunu vurguladı. Çelsal, "Ülkemize gelen ziyaretçi profiline bakıldığında genel olarak sahil kentlerini ziyaret ettikleri görülüyor. Ancak turizm artık deniz-kum-güneş üçlüsünden ibaret değil. Özellikle çözüm süreciyle birlikte kültür turlarına olan ilgi hızla yükseliyor" diye konuştu. Anı Tur'un kültür turlarında alternatifli hizmetler sunduğunu belirten Çilsal, "Geri dönüş oranımız yaklaşık yüzde 40. Sürekli büyüyen bir organizasyonda bu çok ciddi bir oran. Yeni hedefimiz bu oranı Anadolu kalkışlı yurtdışı turlarda da yakalamak" dedi.

Yurtiçinde tüm bölgelerde 500'den fazla tesisle hizmet verdiklerini aktaran Veli Çilsal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin 7 bölgesine düzenlenen kültür turları, dünyanın birçok ülkesi için hazırlanan gezi programları, yurtdışı için münferit otel seçenekleri, Kıbrıs'ta bulunan en gözde oteller için paket tur programları da bünyemizde bulunuyor. Düzenlediğimiz turlarda misafirlerin arzu ve istekleri doğrultusunda transport departmanları tarafından otobüs ve uçak ulaşımıyla birlikte ayrıca VIP transfer hizmetleri de veriyoruz. Bir IATA kuruluşu olan şirketimiz tecrübeli kadrosuyla yıllardır THY de dâhil olmak üzere tüm bu ağın tüm havayolu şirketleriyle çalışıyor. Bundan sonrasında ise otelcilik sektöründe hedeflemiş olduğum 25 otelin yönetimiyle Türk turizmindeki çalışmalarımıza katkıda bulunacağız."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.