Amacımız 24 saat yaşayan Laleli

Laleli bölgesindeki otellerin sorunlarını belirleyip çözüm bulmak ve Laleli’nin turizmde hak ettiği yere gelmesini sağlamak amacıyla kurulan Laleli Otelciler Platform’u, 4’üncü kuruluş yılını kutluyor

31/12/2019 23:40
Amacımız 24 saat yaşayan Laleli

Kuruluşunun üzerinden geçen 4 yılda bölge tanıtımı için pek çok önemli çalışmaya imza atan, Laleli’nin imajını düzeltmek için uğraş veren kuruluş, bölge halkını turizmle bütünleştirmek için de çalışmalar yapıyor. Laleli Otelciler Platformu’nun çalışmalarını Başkan Tarkan Akyüz, Turizm Aktüel’e anlattı.

Laleli Otelciler Platformu’nu ana hatlarıyla tanıtır mısınız?

Laleli Otelciler Platformu, bölgemizde yaşanan sorunlara çözüm bulmak amacıyla 2011 yılında toplam 25 otelin bir araya gelerek oluşturduğu bir platformdur. Birlikteliğimiz resmi bir kuruluş değil. “Laleli Otelciler Platformu”,  bir sosyal toplum kuruluşudur. Şu anda yolumuza, 63 otel olarak devam ediyoruz.  Oluşturduğumuz e-posta grubu ile her türlü isteklerimizi ve sorunlarımızı beraberce tartışıp bir ortak yol bularak hareket ediyoruz.

Platformu kurma amacınız nedir? Platform olarak hangi faaliyetleri yürütüyorsunuz?

Kuruluş amacımızı, bölgemizdeki otellerin sorunlarını belirleyip hep birlikte çözüm bulmak ve Laleli’nin hak ettiği yere gelmesi için çalışmak olarak açıklayabilirim. Öncelikle, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kızılay ile birlikte kan bağışı kampanyası düzenledik. Şubat ayı gibi kan bağışının düşük olduğu bir dönemde başarılı bir çalışma yaptık. Daha sonra çeşitli yardım kuruluşlarına ziyaretlerde bulunup ihtiyaçlarına göre yardımlar gerçekleştirdik.

Personelimiz için çeşitli eğitim toplantıları düzenledik. Bunlardan bir tanesi  iş güvenliği ile ilgili bir eğitim programı idi. Başarılı bir eğitim sonrası personelimize sertifikalarını verdik. Bir diğeri hijyen eğitimi idi. Bunda da 150 kişilik bir katılım sağlandı. Bütün personel başarılı oldu ve sertifikalarını aldılar. Bir de şarap ile ilgili bir eğitim çalışması gerçekleştirdik. Genel detayları ile şarap yapımı ve servisi ile ilgili Doluca firmasının faydalı bir eğitimi oldu.

Önümüzdeki günlerde de personelimize yine mesleki eğitimler vermeye devam edeceğiz. Ayrıca yangın eğitimi vermek için de çalışmalarımız olacak.

Son 2 senedir, Laleli’yi tanıtmak amacıyla bir rehber çıkartıyoruz. Burada Laleli’nin tarihi ve turistik yerlerini, restoranlarını ve otellerini tanıtıyoruz. Bu rehberi,  yurt dışında katıldığımız fuarlar da dağıtıyoruz. Ayrıca 3 yıldır EMITT fuarında stand açıp, tanıtım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Standımız her sene daha da kalabalık oluyor ve çok ses getiriyor.

Faaliyetlerinizi ‘Quality Laleli’ sloganıyla yürütüyorsunuz. Neden, ‘Quality Laleli’?

Laleli geçmişte medreseleri, eski konakları, külliyeleri, hanları, camileri ve Tayyare evleri ile göz dolduran bir yerdi.  Bölgede ticaretin hareketlenmesi ile birlikte, eski yapılar yıkılarak yerine şekilsiz hanlar ve biçimsiz oteller yapıldı. Çeşitli dedikodular ve yanlış yönlendirmeler neticesinde bölgemizde kötü bir imaj oluşturuldu. Sonunda bölge, ailelerin gittiği bir yer olmaktan çıkıp, çarpık kentleşmenin ve düzensiz otel yapılaşmalarının olduğu bir yer haline geldi. Biz bu yanlış ve haksız görüşleri ortadan kaldırmak amacıyla “Quality Laleli“ sloganını oluşturduk.

Platform olarak ana hedefleriniz nelerdir?

Platform olarak ana hedeflerimizden en önemlisi, Laleli’yi 24 saat yaşanabilen bir yer haline getirmek. Hem turistlerin, hem de halkımızın aradığı her şeyi bulabildiği dünyanın en büyük açık hava alışveriş merkezi olan Laleli’nin hak ettiği yere gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz.  Ayrıca, bölgemizde çalışmakta olan otel müdürlerimizin tecrübelerinden yararlanarak personellerimizin eğitilmesi sağlamaya yönelik çalışmalarda yapıyoruz.

İstanbul’da Laleli otelciliğinin konum ve durumu hakkında bilgi verir misiniz?

Laleli, yıllardır ülkemizin en çok döviz getiren bölgesi oldu. Bölgede, gelişen ticaretle birlikte  çok sayıda yeni otel açıldı. Laleli, İstanbul’un en fazla yatak kapasitesine ve otel çeşitliliğine sahip bölgesidir. Burada, belediye sınıfı otelden, 5 yıldızlı otellere kadar çeşitli fiyat aralığında otel bulmak mümkün. Ayrıca Laleli, uluslararası raporlama kuruluşlarının verilerine göre, İstanbul’da en fazla doluluğa sahip bölgedir.

Laleli bölgesinde bulunan otelciler olarak, İstanbul turizmin neresinde bulunuyor sunuz?

Laleli’de otelcilik hayatına atılıp daha sonra bölge değiştiren birçok meslektaşımız,  buradaki dostluk ve sıcaklığı başka yerde bulamadıklarını söylüyor. Çünkü, bölgemizde çalışan tüm otelciler, birbirleriyle sevgi ve saygı çerçevesinde çok iyi ilişkiler içindeler. Platform olarak da, aramızdaki sevgi ve saygıyı pekiştirmek için sık sık bir araya geliyoruz. Bazen eğlence, bazen de sohbet toplantıları  düzenliyoruz.

Eklemek istedikleriniz ve sektöre mesajınız var mı?

Laleli Otelciler Platform’u olarak, bize desteklerini esirgemeyen TUROB ve LASİAD’a teşekkürlerimizi sunarız. TUROB Başkanı Timur Bayındır ve LASİAD Başkanı Gıyassettin Eyüpkoca’ ya ise, ayrıca teşekkür ediyoruz.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.